Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD va propune în Coaliție amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie care greșesc facturile

Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PSD vrea ca furnizorii care trimit facturi greșite la energie electrică sau la gaze naturale să fie penalizați cu amenzi de patru ori mai mari decât nivelul actual, spun surse din coaliție.

Propunerea o să fie făcută în ședința coaliției de guvernare. În cazul facturilor greșite primite de clienții casnici, amenzile să fie aplicate de ANPC, iar în cazul facturilor greșit primite de firme, amenzile să fie aplicate de ANRE, ar mai dori social-democrații. O altă propunere este ca penalitățile să fie aplicate inclusiv pentru facturile din ianuarie. Guvernul este așteptat să adopte OUG care introduce noile plafoane/compensări la facturile de energie electrică și gaze.

Măsuri decise în coaliție, cu aplicare de la 1 februarie până la 31 martie:

Scăderea plafonului la energie electrică de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se va percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, non-casnici, va fi plafonat preţul la energie electrică la un leu pe KW.

La gazele naturale, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE