Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protest cu elefantul roz la Palatul Cotroceni: lovitură neașteptată pentru Klaus Iohannis

Postat la: 10.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunitatea Declic, una din cele mai vocale grupări anti-PSD în timpul discuțiilor despre modificarea legilor justiției, a adus luni în fața Palatului Cotroceni un elefant roz care simbolizează neimplicarea șefului statului în rezolvarea dosarului 10 august, potrivit participanților, la doi ani de la violențele din Piața Victoriei. Este pentru prima oară când un grup civic activ la protestele din ultimii ani se întoarce împotriva lui Klaus Iohannis.

„10 August, nu uitam! Am adus un elefant roz in fata la Cotroceni! De ce am adus un elefant roz? Asta pare sa fie dosarul 10 august. Este o metafora pentru o problema fierbinte. Ne amintim ca presedintele Kluas Iohannis spunea acum 3 ani referindu-se e la modificarile la Codul Penal ca reprezinta un elefant pe care nimeni nu vrea sa-l vada. Iata ca nici presedintele Klaus Iohannis nu vede aceasta problema. Asteptam sa vedem daca dupa acest elefant roz va avea o reactie presedintele Klaus Iohannis. Nu stim cine sunt vinovatii, cine a dat atunci ordine", au spus reprezentanții Declic, în fața Palatului Cotroceni.

Elefantul roz va merge și la Curtea de Apel București, la Parchetul General, la DIICOT, la Ministerul de Interne și la final în Piața Victoriei. „Elefantul din încăpere, despre care președintele Iohannis vorbea în 2017 la una dintre ședințele de Guvern unde se încerca blocarea Justiției, a devenit acum dosarul 10 august. Pentru că elefantul nu mai este vizibil pentru președinte, ministrul Justiției, procurorul General, DIICOT și ministrul de Interne, am decis să îl vopsim în roz", a mai declarat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu. Curtea de Apel Bucureşti va dezbate luni cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul '10 august'. Președintele Klaus Iohannis a declarat miercurea trecută că este „destul de rău" că „durează atât de mult" cercetările judiciare în dosarul 10 august.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE