Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Proiectul de lege C-18 care impune cenzura Internetului devine lege după ce a fost adoptat de Senatul din Canada!

Postat la: 24.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Proiectul de lege C-18 privind cenzura Internetului a devenit lege, în ciuda avertismentelor că va pune capăt libertății de exprimare în Canada, relatează LifesiteNews, citat de Activenews.

Pe 22 iunie, Senatul Canadei a votat cu 56 față de 22, în favoarea proiectului de lege C-18, intitulat Online News Act, care va bloca conținutul de știri pentru canadieni pe platformele de social media. Proiectul a primit acordul regal în aceeași zi.

Proiectul de lege C-18 menționează că „stabilește un cadru prin care operatorii intermediari de știri în mediul digital și companiile de presă pot încheia acorduri cu privire la conținutul de știri care este pus la dispoziție de intermediarii de știri digitale".

Legea este prezentată ca o încercare de a menține existența jurnalismului în Canada, prin oferirea de „compensații echitabile" ziarelor dacă conținutul lor este publicat pe platformele de social media.

Cu toate acestea, proiectul de lege C-18 conferă Comisiei canadiane de radio-televiziune și telecomunicații (CRTC) puterea de a stabili ce conținut de știri este permis pentru a fi vizionat de canadieni.

Potrivit proiectului de lege, pentru a fi considerat „eligibil" pentru distribuire, un post de știri trebuie să fie „o organizație canadiană de jurnalism calificată" și să producă „conținut de știri de interes public care se axează în primul rând pe chestiuni de interes general și relatări despre evenimente curente".

Este la latitudinea guvernului canadian să decidă care instituții de știri sunt considerate „eligibile".

După aprobarea proiectului de lege, Meta, compania-mamă a platformelor de social media Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat că va începe să cenzureze conținutul pentru canadieni, în așteptarea ca proiectul să intre în vigoare.

Înainte ca proiectul de lege să fie adoptat, Facebook a efectuat un test prin care a blocat conținutul de știri pentru aproximativ 5% dintre canadieni.

Proiectul de lege C-18 vine în urma adoptării legii C-11 de către guvernul Trudeau în aprilie. Proiectul de lege C-11 va forța companiile de social media să promoveze mai mult conținut canadian, dar ar putea reglementa și conținutul utilizatorilor.

Proiectul de lege C-18 a fost adoptat în ciuda faptului că mulți politicieni și experți canadieni proeminenți au avertizat că va pune capăt libertății de exprimare în Canada.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE