Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Progresism oltenesc: Lia Olguța Vasilescu se laudă cu toalete pentru copii care nu au pereți despărțitori

Postat la: 15.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a lăudat, într-o postare pe Facebook, cu modernizarea unui liceu, mai multe fotografii fiind postate pe internet pentru a susține afirmațiile.

Însă toaletele pe care elevii ar urma să le folosească au fost instalate una lângă alta, fără a fi montați pereți despărțitori pentru a oferi intimitate. Postarea edilului a fost făcută miercuri, iar vineri seară imaginile cu WC-urile noi au fost șterse. Părinții s-au arătat șocați de atâta progresism.

„Parterul, etajul I și spălătoria Liceului Traian Vuia au fost renovate, fiind complet refăcute grupurile sanitare, unde au fost schimbate gresia și faianța, încăperile comune, dar și sălile de clase, unde s-au efectuat reparații la nivelul zidăriei și tencuielii.

Peste tot a fost montat covor PVC nou, s-au schimbat instalația electrică și corpurile de iluminat, iar tocăria interioară a fost schimbată. Parterul clădirii este, în acest moment, folosit de grădinița Ion Creangă, a cărei clădire a intrat în renovare totală printr-un proiect finanțat din fonduri europene. După această perioadă, sălile de clasă vor fi iarăși ocupate de către elevii de liceu. Continuăm să investim în școlile craiovene pentru a asigura condiții excelente de educație copiilor noștri!", arată mesajul primarului Lia Olguța Vasilescu transmis miercuri pe Facebook.

Postarea de pe Facebook este însoțită de fotografii cu rezultatul renovării, însă pozele inițiale în care se pot vedea toaletele așezate una lângă alta, fără a fi despărțite în niciun fel, au fost șterse vineri seară. După valul de ironii, Vasilescu a revenit sâmbătă dimineața cu o nouă postare în care a explicat de ce a ales soluția toaletelor fără pereți despărțitori.

"O postare a mea despre o grădiniță relocată pe perioada lucrărilor pe fonduri europene a stârnit un val de controverse. De ce băile pentru copiii de grădinită nu au pereți despărțitori? Simplu! Pentru că așa sunt normativele pentru copiii de 3, 4 sau 5 ani. Cei care au făcut aceste normative au ținut cont de faptul că aceștia merg însoțiți la baie de educator sau îngrijitor, fiindcă sunt încă mici și pentru a nu avea probleme de claustrofobie.

Așa arată o grădiniță care respectă normativele! În plus, există băi separate pentru fetițe și băieței. Unii mi-au cerut să nu respect aceste normative pentru că e nevoie de intimitate. Așa cred ei că legislația e facultativă... Alții au considerat că valul de jigniri îi reprezintă și au făcut și câteva glumițe. Proaste, dar atât pot ei... Vestea bună este că s-a aflat că în Craiova ne preocupăm să avem unități de învățământ reabilitate! Le mulțumesc tuturor! Cei care au probleme de intimitate, se pot adresa ministerului care face normative!", a scris Olguța Vasilescu pe Facebook

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE