Prognoza meteo 2-8 martie. Valorile termice, în creştere faţă de săptămâna anterioară
Postat la: 02.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Prognoza meteo. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de săptămâna anterioară.
LUNI
ÎN ŢARĂ
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, dar și vântoasă în special în regiunile intracarpatice și la munte. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, unde pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă, iar pentru perioade scurte de timp instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. La munte, la peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va ploua. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăși 90...100 km/h; temporar vântul va avea intensificări și în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h, precum și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -4 grade și mai ridicate în sudul Banatului, până în jurul a 12 grade.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16...17 grade, iar cea minimă în jurul a 5 grade.
MARTI
ÎN ŢARĂ
Valorile termice, în creștere față de ziua anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. În vestul, sud-vestul și parțial în nord-vestul țării, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, când pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local și trecător și în celelalte regiuni.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales noaptea. Vântul va sufla în general moderat.
MIERCURI
ÎN ŢARĂ
În vestul și sud-vestul țării, vremea se va răci ușor, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, vor fi în continuare valori de temperatură mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii martie; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala pe spații mici, începând din a doua parte a zilei. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. În zona montană, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, la altitudini mari, în special în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale în general de 80...90 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură. În celelalte zone, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în regiunile estice și în partea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în Banat și în Crișana și în jurul a 20 de grade în Muntenia și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 9 grade.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, astfel că tempratura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă de 8...9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, cu precădere în a doua parte a intervalului, va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.
JOI
ÎN ŢARĂ
Valorile de temperatură vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării; în jumătatea de vest vremea va deveni apropiată sau chiar ușor mai rece decât normalul perioadei, în schimb în restul teritoriului se va menține caldă pentru prima decadă a lunii martie. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Oltenia și în nordul Munteniei înnorările vor fi mai accentuate și pe arii extinse vor fi ploi, în special averse, în general moderate cantitativ, iar izolat vor fi descărcări electrice. În zona montană vor fi ninsori și lapoviță, iar precipitații mixte se vor semnala seara și în Dealurile de Vest, iar noaptea și în nord-vest și centru. În estul și în sud-estul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 3...6 grade în regiunile vestice și 16...17 grade în est și în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 7 grade.
LA BUCUREŞTI
Deși în scădere față de intervalul precedent, valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 2...3 grade.
TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de VINERI pana DUMINICA
ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată la începutul intervalului în majoritatea zonelor.
LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, în special în prima parte a intervalului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF introduce o taxă pentru o nouă categorie de venituri obținute din lumile virtuale
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat recent pe site-ul instituţiei "Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)", care aduce clarificări despre tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din vânzarea NFT-urilor.
-
Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, vine cu o ipoteză interesantă, după ce România a intrat în spațiul Schengen, la capătul a doi ani de umilințe din partea Austriei. Rareș Bogdan arată faptul că votul de la alegerile prezidențiale a fost alimentat puternic de frustrarea acumulată de cetățenii români, care s-au trădați de Europa.
-
Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
In noiembrie Olanda a anuntat ca a reintrodus controalele la frontiere indiferent de acordurile tarilor Schengen. Mai inainte de asta, in primavara lui 2024, Austria anunta reintroducerea controlalelor la frontierele cu Cehia si Ungaria. Au mai reintrodus restrictii Germania si Italia, iar mai apoi Franta, Norvegia, Danemarca, Slovenia si Suedia.
-
La Nina aduce o inversiune termică de proporții: Lovesc fenomene extreme și va fi un ger de crapă pietrele
Fenomenul meteorologic La Nina va genera o inversiune termică de proporții și va aduce cu sine o răcire accentuată a vremii, dar și fenomene extreme. Spre deosebire de El Nino, care a caracterizat primăvara anului 2024, fenomenul La Nina se va manifesta în perioada decembrie 2024 - februarie 2025 și va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute.
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kievul a respins o oferă de încetarea a ostilităţilor "de Crăciun" şi un schimb de prizonieri. În schimb, Ucraina neagă că a discutat cu premierul ungar despre un armistiţiu de sărbători.
-
Europa: Virusul poliomielitei a fost depistat în apă. Boala te paralizează în câteva ore!
Sistemele de monitorizare a apelor uzate din Germania, Spania și Polonia au detectat prezența virusului poliomielitei, o descoperire îngrijorătoare pentru Europa, care a fost declarată liberă de polio în 2002.
-
Pare sa fie adevarat: Baba Vanga prezice izbucnirea unui război de proporții în Europa în 2025
Anul 2025 va veni cu un război de proporții în Europa. Așa sună una din profețiile făcute de Baba Vanga pentru anul care stă să înceapă. Conform prezicătoarei, urmează decimarea populației de pe continent și schimbări care vor rescrie cursul istoriei.
-
Cine controlează țânțarii deține controlul asupra populației globului. Insecta ne poate decima in numai câțiva ani
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal din lume, fiind responsabil pentru sute de mii de decese anual, chiar se poate ajunge in unele cazuri si la peste 2,5 milioane de decese anual. Deși animale precum rechinii sau urșii ocupă un loc important în percepția publică asupra pericolelor din natură, statisticile arată o realitate diferită.
-
Sfatul scandalos pe care i l-a dat un chatbot unui adolescent: ce i-a propus să le facă părinților săi a fost la un pas de crimă
Părinții a doi adolescenți din Texas au intentat proces companiei Character.AI, susținute de Google, acuzând faptul că boții, ce pot lua chipul unor personaje sau persoane reale, le-au abuzat copii, relatează presa americană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 3.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 4.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 5.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 6.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 7.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 8.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 9.Reacții dure în presa britanică la decizia CCR: În România s-a anulat democrația. Este o zi neagră pentru Occident și pentru elitele sale
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu