Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Profeţia rabinului din secolul XVIII: Ostilităţile dintre Rusia şi Ucraina semn al sfârşitului veacurilor

Postat la: 08.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Profeţia unui reputat rabin din secolul XVIII se referă la tensiunile în creştere dintre Rusia şi Ucraina, ţări care comasează trupe la graniţe, scrie Daily Star. Un rabin din Europa de Est a profeţit că pregătirea unor ostilităţi de către cele două ţări sunt un semn că venirea lui Mesia se apropie.

Escaladarea tensiunilor militare dintre Rusia si Ucraina a fost menţionată de experţii în textele religioase care au vorbit de împlinirea unei profeţii despre sfârşitul vremurilor din anii 1700. Rabinul Eliyahu ben Shlomo Zalman (1720-1797), născut în Belarus şi cunoscut sub numele de Gaonul (Învăţatul) din Vilna (Lituania), care ştia Talmudul pe dinafară şi punea accent pe studiul individual religios, s-a opus hasidismului, în care rolul unui rabin devenea foarte important pentru un discipol. El a avut contribuţii importante la înţelegerea procesului mesiac, în condiţiile în care evreii aşteptau apocalipsa şi prima venire a lui Mesia.

Profeţia înmânată de Gaonul din Vilna fiului său era următoarea: „Când vei afla că ruşii au capturat Crimeea, vei şti că timpurile lui Mesia au început, că paşii săi pot fi auziţi. Iar când vei auzi veşti că ruşii au ajuns în oraşul Constantinopol [Istanbul], trebuie să îmbraci hainele de Şabat şi să nu le mai dai jos pentru că Mesia poate sosi în orice clipă". Profeţia învăţatului, a cărui abordare religioasă a fost asociată opozanţilor hasidismului (Misnagdim), a fost dezvăluită acum câţiva ani de strănepotul său.

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina durează de şapte ani, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Pe 24 martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat un semnal fără echivoc când a emis un decret prin care solicita „dezocuparea şi reintegrarea teritoriulul ocupat provizoriu al Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol". De atunci au loc comasări de trupe de ambele părţi, tancuri ucrainene fiind văzute în aşa-numitele republici populare Lugansk şi Doneţk, în timp ce Rusia îi dislocă în Crimeea pe paraşutiştii Pskov, apropiindu-se astfel de graniţele cu Ucraina.

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden l-a sunat pentru prima dată pe preşedintele Zelenski, angajându-se să susţină Ucraina în faţa „agresiunii" ruseşti, în timp ce Comandamentul european american a ridicat statutul de alertă la cel mai înalt nivel. Rusia a răspuns avertizând NATO împotriva desfăşurării de trupe în Ucraina, spunând că o astfel de mişcare va escalada tensiunile în apropierea graniţelor sale şi Kremlinul nu va avea de ales decât să răspundă cu forţă.

Rabinul Pinchas Winston, specializat în filosofia Torei (cartea sacră a evreilor) şi care a scris mai multe cărţi despre sfârşitul vremurilor, e de părere că situaţia din Estul Europei pare să aibă un paralelism în Războiului lui Gog şi Magog (sunt menţionaţi în Biblie şi reprezentaţi ca bărbaţi, fiinţe supranaturale sau teritori în mitologie şi folclor şi odată ar fi fost o singură fiinţă), considerat un precursor al lui Mesia. "Se ştie că Gog şi Magog vor veni din nord. Cuvântul ebraic pentru nord are şi semnificaţia de ascuns", spune rabinul Winston.

El mai precizează că un alt război, dintre Rusia şi Turcia, a fost profeţit să aibă loc înainte de războiul lui Gog şi Magog. "E ca şi cum s-ar construi un turn de explozibili. Aparent incidente mărunte par a fi sursa conflictelor majore. Lipseşte o scânteie pentru a le aprinde". Rabinul Winston susţine că numitorul comun în marile războaie multinaţionale este „liberalismul excesiv", după care conflictul va izbucni negreşit. „Un pic de liberalism este un lucru bun, chiar necesar", a spus el. „Lumea poate funcţiona corect numai atunci când oamenii, în special liderii, recunosc că Dumnezeu conduce lumea."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE