Produsele românești, la mare căutare în UK
Postat la: 17.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Românii din Marea Britanie nu au renunțat la gusturile de acasă, iar produsele tradiționale precum zacusca, pufuleții sau cozonacul sunt la mare căutare. Pe lângă nostalgia românilor din diaspora, și britanicii încep să fie curioși de aceste delicii. Dar care sunt cele mai populare produse românești în UK și ce le face atât de căutate?
Care sunt cele mai populare produse românești în Regatul Unit?
În topul preferințelor românilor din UK se află zacusca, apreciată pentru gustul autentic pe care îl aduce în bucătăriile din diaspora, și pufuleții, o gustare simplă dar cu un puternic efect nostalgic. Cozonacul Boromir, nelipsit de pe mesele sărbătorilor, și slănina, un produs tradițional ce evocă gusturile autentice din România, sunt de asemenea foarte populare, fiecare având mii de căutări lunare pe Google.
Pe lângă acestea, alte produse atrag un interes constant, având sute de căutări lunare: cârnații și covrigii, ce oferă gustul autentic al experienței street food românești, gogoșarii și magiunul, esențiale în bucătăria de toamnă și iarnă, dar și telemeaua și mierea, produse preferate de cei care vor să păstreze tradițiile culinare românești. La acestea se adaugă haine și costume tradiționale românești, celebra ie fiind printre cele mai căutate articole de îmbrăcăminte, atât de români, cât și de străini fascinați de frumusețea și autenticitatea sa.
De asemenea, pe baza datelor din Google Trends, vedem că interesul britanicilor pentru bucătăria românească este în creștere. De exemplu, căutările pentru „Traditional Romanian Christmas food" au crescut cu 350%, ceea ce arată că atât românii din diaspora, cât și britanicii sunt tot mai curioși să descopere mesele tradiționale românești de sărbători.
Alte preparate iconice, cum ar fi „polenta" și „mămăliga", au avut o creștere de 200% și 110%, semn că acest preparat simplu și autentic câștigă tot mai multă popularitate. În plus, căutările pentru „sarmale" au crescut cu 100%, subliniind atracția tot mai mare pentru acest fel tradițional românesc.
Cine cumpără produse românești: doar diaspora sau și britanicii?
Cât despre cine cumpără produsele românești în UK, datele sugerează că diaspora joacă un rol semnificativ. Românii din Marea Britanie reprezintă principalul segment de consumatori pentru produsele tradiționale - de la mezeluri și lactate, până la zacuscă și cozonac. Aceștia își păstrează legătura cu gusturile de acasă și aduc pe mesele lor produse autentice din România.
Cu toate acestea, creșterea constantă a exporturilor românești (Trading Economics, 2024) și diversificarea produselor sugerează că și britanicii au început să exploreze aceste delicii. Interesul pentru bucătăria internațională, în special pentru produsele naturale și artizanale, face ca preparatele românești să fie din ce în ce mai apreciate. Sosurile, condimentele și chiar brânza și mierea românească pot atrage tot mai mult publicul britanic, dornic să descopere noi gusturi și arome autentice.
Așadar, deși românii din diaspora reprezintă nucleul acestui trend, există semne clare că și consumatorii britanici sunt din ce în ce mai curioși și deschiși către produsele românești.
Unde se pot găsi produsele românești în UK?
În ultimii ani, multe magazine românești din UK au început să își extindă activitatea pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea diasporei. Inițial, unele dintre aceste magazine au deschis locații fizice modeste, oferind comunității acces la produse tradiționale românești. Cu timpul, datorită popularității și interesului crescând pentru alimentele autentice, aceste afaceri s-au mutat în locații mai mari și au extins gama de produse oferite - de la lactate, produse din carne și conserve, până la prăjituri, murături și vinuri românești.
Deși aceste magazine fizice continuă să fie un punct de întâlnire pentru românii care doresc să facă cumpărături direct, tot mai mulți clienți au exprimat nevoia de a avea acces la produsele preferate chiar și atunci când nu pot ajunge în magazinele respective. Astfel, motivate și de restricțiile din perioada pandemiei, multe dintre aceste afaceri au făcut trecerea în mediul online, oferindu-le românilor din UK posibilitatea de a comanda ușor produsele dorite.
Aceste magazine românești online în UK au devenit rapid o soluție convenabilă pentru clienți, permițându-le să se bucure de livrare rapidă și de o gamă variată de produse românești, direct la ușă. Comenzile sunt livrate în condiții optime, inclusiv produse care necesită temperatură controlată, expediate în pungi termice speciale.
Așadar, creșterea cererii pentru produsele românești în UK arată atât dorința românilor de a-și păstra tradițiile, cât și interesul tot mai mare al britanicilor pentru noi experiențe culinare. Bucătăria românească își consolidează astfel locul pe piața din Regatul Unit.
Sursa: Trading Economics. (2024). Romania Exports to United Kingdom - 2024 Data 2025 Forecast 1989-2023 Historical. Tradingeconomics.com. https://tradingeconomics.com/romania/exports/united-kingdom
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
România importă masiv energie, recunoaște ministrul Sebastian Burduja. De ce în Austria prețul curentului electric este la jumătate
România se confruntă cu o insuficiență de energie și recurge la importuri semnificative de electricitate, în special în perioadele de vârf de consum, dimineața și seara, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja. În prezent, importurile ating un nivel de 2.500 de megawați.
-
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
Președintele ales al Statelor Unite a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt războiului într-o singură zi, dar consilierii sugerează că ar putea avea în vedere o „mare strategie".
-
Victorie în instanță pentru frații Tate. Dosarul pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional se întoarce la procurori
O instanță din România a decis marți să elimine o parte din probele strânse împotriva influencerului Andrew Tate în dosarul de trafic de persoane și a acordat procurorilor cinci zile pentru a decide dacă doresc să continue procesul sau vor să refacă rechizitoriul.
-
Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Romprest pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul patronului Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, potrivit unui document obținut de G4media.ro.
-
ANALIZA celor 18 sondaje pentru prezidențiale. Cine sunt performerii și cum s-a ajuns aici - INFOGRAFIC
Duminica viitoare, pe 24 noiembrie, românii se vor prezenta la urme la Primul tur al alegerilor prezidențiale. Bătălia este puternică mai ales pentru Locul II între reprezentanții PNL, AUR și USR. Locul I deja pare adjudecat de premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD.
-
Bătaie pe Schengen înainte de alegeri. "Toată lumea doreşte să bage capul în poză"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după vizita preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, în Austria că este o perioadă de campanie electorală şi că "toată lumea doreşte să bage capul în această poză". Ciolacu a precizat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, avea programată o întâlnire cu ministrul de Interne austriac.
-
Întâlnire de taină între Ludovic Orban și Traian Băsescu, înaintea retragerii surpriză
Prezent în cadrul dezbaterii Digi 24, Ludovic Orban a fost întrebat dacă, în cursul zilei, la ora 11.00, s-a întâlnit cu fostul președinte Traian Băsescu. Orban nu a vrut să confirme întâlnirea, dar a ținut să spună că a avut mai multe discuții de-a lungul acestei campanii cu fostul președinte.
-
Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
Casa Albă a declarat că strategia sa cu privire la eventuale negocieri între Ucraina şi Rusia este să aducă Kievul pe "cea mai puternică poziţie posibilă" şi a afirmat că Moscova, şi nu Washingtonul, este partea care promovează o escaladare a conflictului.
-
Globalistii vor Război Mondial: După SUA, Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei
Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei pentru Ucraina, scrie Figaro. Înainte de aceasta, NYT a raportat o decizie similară din partea Statelor Unite. Putin a spus că asta ar însemna că „țările NATO sunt în război cu Rusia".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
- 4.Congresul SUA vrea să interzică părți din Biblie care menționează că Iisus Hristos a fost ucis de evrei
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 7.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 8.Regele Charles e somat să facă un anunț istoric înainte ca grupul condus de Mark Zuckerberg să bulverseze omenirea
- 9.Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale
- 10.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu