Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Producătorul Ozempic a fost dat în judecată după ce pacienții au acuzat medicamentul de paralizie stomacală și alte complicații

Postat la: 15.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pacienții care susțin că au suferit de paralizie stomacală după ce au folosit Ozempic și Wegovy au dat în judecată Novo Nordisk, producătorul medicamentelor.

DailyMail.com a relatat că pacienții spun că nu au fost avertizați cu privire la riscurile de a suferi leziuni pe viață, iar avocații au prezis "mii" de alte procese.

De asemenea, Eli Lilly, care produce medicamentul rival Mounjaro, a fost dat în judecată de cel puțin zece ori pentru efecte secundare nejustificate.

O femeie care va suferi de diaree pentru tot restul vieții după ce a folosit Ozempic se numără printre zecile de pacienți care au dat în judecată producătorul medicamentului de succes pentru slăbit pentru că susține că acesta i-a lăsat cu paralizii stomacale paralizante, arată o investigație a DailyMail.com.

Novo Nordisk, producătorul Ozempic și Wegovy, se confruntă cu procese din partea unor pacienți din întreaga Americă, care spun că au avut efecte secundare extreme, despre care se presupune că nu au fost avertizați.

Mii de alți pacienți s-au manifestat, de asemenea, pentru a susține că au suferit reacții adverse la aceste medicamente, iar avocații spun că mulți alții s-ar putea alătura campaniei juridice în creștere.

De-a lungul tuturor proceselor, Novo Nordisk este acuzat că nu a avertizat în mod corespunzător cu privire la riscurile de gastropareză pe ambalajul produselor sale.

Cel puțin zece procese au fost depuse, de asemenea, împotriva Eli Lilly, producătorul Mounjaro, un medicament pentru diabet care funcționează într-un mod similar cu Ozempic și Wegovy și care este, de asemenea, prescris off-label pentru pierderea în greutate. Eli Lilly este acuzată, de asemenea, că nu a inclus avertismente adecvate cu privire la riscurile Mounjaro.

Într-un caz, o femeie care a folosit Ozempic și Mounjaro susține că a fost diagnosticată cu gastropareză, ceea ce a făcut-o să vomite atât de mult încât o parte din dinți îi ies.

Într-un alt caz, o femeie a fost diagnosticată cu o "leziune intestinală care îi amenința viața" după ce a folosit Ozempic și a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat aproape nouă ore. Medicii au spus că aceasta va avea dureri 'pentru tot restul vieții' și 'nu va mai avea niciodată un scaun solid'.

Un al treilea caz intentat de o femeie care a folosit Wegovy susține că a fost diagnosticată cu 'gastropareză severă' și a fost spitalizată cu simptome care au inclus și faptul că a stat o săptămână fără să aibă scaun.

Mai mult de 40 de cazuri au fost depuse în instanțele federale din America, iar avocații analizează alte mii de cazuri. Se așteaptă ca aceste cazuri să fie grupate la sfârșitul acestei luni într-un litigiu multidistrictual (MDL), care le va centraliza în fața unui singur judecător.

Cameron Stephenson, avocat la Levin Papantonio Rafferty, a declarat pentru DailyMail.com că firma sa are în prezent aproximativ 100 de clienți care au fost diagnosticați cu gastropareză după ce au folosit aceste medicamente și că investighează alți 1.000.

Zakareeya Gregory a fost spitalizată timp de patru săptămâni și i s-a extirpat vezica biliară din cauza unor complicații care ar fi fost cauzate de utilizarea Ozempic.

În ciuda aprobării Ozempic de către FDA pentru diabetul de tip 2, milioane de americani l-au luat pentru a pierde în greutate în afara etichetei. În afară de diabet, Mounjaro poate fi prescris și pentru pierderea în greutate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE