Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorii DIICOT au votat covărșitor pentru desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților

Postat la: 28.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secția Specială a Magistraților trebuie închisă, consideră procurorii DIICOT. Au votat covârșitor pentru anularea legii de funcționare Secția Specială a Magistraților trebuie desființată, sunt de părere trei sferturi din procurorii DIICOT. Magistrații au votat în Adunarea Generală modificarea legilor justiției promovate de fostul guvern PSD. 166 de voturi din 212 au fost pentru abrogarea dispozițiilor legale de înființare a Secției de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ).

Procurorii DIICOT au cerut oficial desfiinţarea Secţiei Speciale, se arată într-un comunicat al structurii remis Mediafax. „În referire la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie, cu majoritate, s-a exprimat opinia necesităţii abrogării dispoziţiilor legale care reglementează activitatea şi existenţa acestei instituţii. În acest sens, din totalul de 212 voturi, un număr de 166 voturi au fost exprimate în favoarea abrogării, un număr de 34 de voturi, în favoarea amendării normelor în vigoare, iar un număr de 12 voturi în favoarea menţinerii", arată DIICOT.

La Adunarea Generală DIICOT, procurorii s-au declarat de acord și cu pensionarea anticipată, care le permite să iasă la pensie după doar 20 de ani de activitate. „Şi-au exercitat dreptul la vot un număr de 212 procurori din cei 264, rezultatele fiind următoarele: Referitor la posibilitatea pensionării anticipate a magistraţilor, cu majoritate, s-a opinat în sensul menţinerii acestor dispoziţii" a mai precizat DIICOT. Camera Deputaților a adoptat, tacit, în ședința de miercuri, proiectul de lege al USR care vizează desființarea SIIJ. Inițiatorii susțin că nu există „motive care să justifice înființarea Secției". Secția Specială a fost creată de PSD și este condusă de Adina Florea, cea care a deschis dosar pe numele Laurei Kovesi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE