Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procesul "Caracal": Dincă va fi judecat în şedinţă secretă. Judecătoarea invocă pandemia COVID şi interzice accesul presei în tribunal

Postat la: 19.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La 21 octombrie începe procesul în „dosarul Caracal". Cercetarea judecătorească ar trebui să lămurească toate împrejurările în care au dispărut Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Iar procesul în care Dincă e judecat pentru uciderea lor ar trebui să fie, conform legii, unul public.

Orice „şedință de judecată este publică", iar decizia ca un proces să fie declarat secret se ia tot în şedinţă publică, „după ascultarea părților prezente, a persoanei vătămate și a procurorului", se precizează la art. 352 din Codul de Procedură Penală. Prin urmare, cel puţin primul termen din procesul Caracal ar trebui să fie în şedinţă publică. Reporterii Libertatea au trimis o solicitare Tribunalului Olt, pentru ca să li se permită accesul în sala de judecată miercuri. Judecătoarea Diana a respins cererea.

În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi a necesităţii protejării cu prioritate a sănătăţii persoanelor participante la procedurile judiciare, preşedintele completului de judecată nu va permite accesul în sala de judecată la data de 21.10.2020 a altor persoane (aşa cum sunt reporterii), în afara celor prevăzute de lege.

În motivarea refuzului, judecătoarea Cotoi invocă un articol dintr-o hotărâre emisă în luna mai de CSM, în care se recomandă ca participanţilor la procedurile judiciare (organele judiciare, avocaţii, inculpatul, persoanele vătămate, martorii) să le fie permis accesul în sălile de judecată cu 10 minute înainte de începerea şedinţei. Dosarul Caracal nu figurează acum pe portalul instanţelor de judecată, fiind secretizat, la fel ca toate celelalte dosare de trafic de carne vie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE