Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prințul Charles susține ideea ca și vacile ar trebui să poarte măști! El a dat 50.000 de lire inventatorilor dispozitivului

Postat la: 03.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un dispozitiv care se potrivește în jurul feței bovinelor și reduce emisiile de metan de la erucțiile lor a câștigat un premiu de 50.000 de lire sterline oferit de Prințul Charles.

Masca a fost proiectată de studenții de la Royal College of Art din Marea Britanie, care au format una dintre cele patru echipe câștigătoare a competiției inaugurale Terra Carter Design Lab. Ei vor folosi banii pentru dezvoltarea în continuare a ideii lor. Dispozitivul convertește metanul emis de vaci și a fost creat de un grup de proiectare numit Zero Emissions Livestock Project (ZELP). Neutralizează emisiile de metan în timp real și se potrivește în jurul capului vacii într-un mod care să nu afecteze capacitatea acesteia de a se hrăni și de a interacționa cu turma.

Gazele captate de mască sunt oxidate folosind un catalizator și apoi eliberate în aer sub formă de CO2 și vapori de apă. Proiectanții săi spun că datele sunt, de asemenea, capturate de-a lungul vieții animalului pentru a ajuta la optimizarea bunăstării în ferme, la îmbunătățirea productivității și la crearea unui jurnal "solid" al emisiilor de gaze cu efect de seră. Metanul produs prin eructare de către vite se încălzește de 80 de ori mai mult decât CO2 în primii 20 de ani a existenței lui în atmosferă.

Există aproximativ 1,6 miliarde de vite pe planetă și fiecare produce până la 400 de litri de metan pe zi. Emis prin eructație sau flatulație, metanul produs de vite contribuie semnificativ la problema încălzirii globale, potrivit Euronews. Prințul Charles a vizitat noul laborator de design Terra Carta de la Royal College of Art din Londra pentru a-i cunoaște pe câștigători. La eveniment, el a spus că schimbările climatice au dus la "crize cu care ne confruntăm în toate direcțiile", iar "găsirea rapidă a soluțiilor" a fost importantă.

Prințul a lăudat creativitatea designerilor adăugând că: "vom avea mai multe șanse de a câștiga această bătălie într-un timp mai scurt". Francisco Norris, fondatorul startup-ului de măști, spune că acest premiu este o "uriașă onoare" pentru ZELP. "Aceasta este platforma perfectă pentru a accelera o soluție climatică cu un element de design puternic și suntem dornici să continuăm să ne optimizăm tehnologia cu aprobarea și sprijinul Terra Carta." spune Francisco Norris. "Rămânem la fel de motivați ca niciodată să ne extindem soluția și să jucăm un rol în decarbonizarea sectorului agricol." a conchis el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE