ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Primele imagini cu incendiul din Parlament și cu agresorul. 300 de persoane evacuate după ce un bărbat a aruncat cu benzină. Atacatorul e liber

Postat la: 17.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un incendiu a izbucnit marți, 17 septembrie, în Parlamentul României. 300 de persoane au fost evacuate de la parterul clădirii. Poliția a blocat toate intrările și ieșirile din Casa Poporului, în căutarea autorului. Echipaje de pompieri, jandarmi și poliție sunt la fața locului. Nu sunt persoane rănite.

Reprezentanții Poliției București susțin că în momentul izbucnirii incendiului, în sala de expoziții se aflau 300 de persoane, care au fost evacuate: "Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă. Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment. Din primele informații, nu există persoane rănite. La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul".

"Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuşi. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp. Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. Conform sursei citate, au intervenit forţele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. "În momentul de faţă incendiul este lichidat", a precizat ISU.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a venit la ambulanţa care îi oferea ajutorul angajatei care a avut atac de panică. El a declarat că este vorba de o persoană neidentificată care a dat foc cu benzină. Suciu a arătat că a venit să se asigure că angajata din Camera Deputaţilor este în afara pericolului. Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Un bărbat a aruncat cu benzină. Zona de la parter unde a avut loc incidentul a fost evacuată, iar atacatorul este căutat de Poliție. Surse din anchetă citate de digi24 susțin că acesta s-ar fi ascuns printre turiștii care vizitau clădirea Parlamentului. După evacuarea oamenilor din clădire, toate intrările și ieșirile din Parlamentul României au fost blocate. O femeie ar fi avut un atac de panică în apropierea flăcărilor.

Incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, la nivelul S2. Pompierii spun că au fost evacuate în jur de 300 de persoane. Totul ar fi pornit de la incident dintre bărbat și o angajată a Parlamentului, care lucra în chioșcul de suveniruri. După un conflict verbal, bărbatul a aruncat cu substanța inflamabilă și a dat foc. Angajata a fost rănită. Nu se știe cum atacatorul a reușit să introducă substanța în clădirea Parlamentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE