Presiunile pentru combaterea încălzirii globale continuă. UE „trebuie" să reducă numărul de bovine pentru ca emisiile de metan să scadă!
Postat la: 14.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Potrivit unui studiu publicat marți, Uniunea Europeană va avea dificultăți în a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor de metan, dacă nu reduce numărul de bovine din regiune, conform Bloomberg.
În cadrul Global Methane Pledge, o conferință internațională concentrată pe schimbările climatice, UE s-a angajat să reducă emisiile de metan cu 30%, până în anul 2030. Gazul metan este unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de seră, potrivit raportului realizat de firme de consultanță CE Delft, pentru ONG-ul Changing Markets Foundation.
Potrivit sursei citate, dacă blocul comunitar european va reuși să convingă 10% din cetățeni să facă trecerea la o dietă care să conțină mai puține carne și lactate, atunci ar fi atinsă o reducere de 34%.
„Agricultura reprezintă călcâiul lui Ahile pentru strategia Europei în domeniul metanului. Emisiile de metan ale fermelor din UE sunt echivalente cu emisiile totale pentru 50 de termocentrale pe cărbune și cu toate acestea politicile care ar duce la reduceri semnificative, prin încurajarea tranziției la diete mai sănătoase cu mai puțină carne și lactate, sunt complet absente din planurile UE", susține Nusa Urbancic, director de campanie la Changing Markets.
Peste 100 de țări au semnat angajamentul Global Methane Pledge, dezvăluit anul trecut cu ocazia summit-ului COP26 de la Glasgow. În schimb, reglementările anunțate anul trecut de Uniunea Europeană privind reducerea emisiilor de metan au lăsat deoparte sectorul agricol, optând să se concentreze pe emisiile de metan realizate în urma producției de petrol și gaze.
În această direcție, guvernul laburist din Noua Zeelandă a început să impună legi pentru a încerca scăderea consumului de carne din alimentația cetățenilor. Recent, neozeelandezii au hotărât introducerea unui impozit ecologic pentru animale. Legea este fără precedent în lume, momentan.
„Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan pe care o punem în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a prețurilor emisiilor pentru agricultură va juca un rol esențial în modul în care vom realiza acest lucru", a declarat ministrul guvernamental al schimbărilor climatice, James Shaw, conform The Telegraph.
În ciuda populației mari de animale, neozeelandezii ocupă doar locul 74 la nivel global în ceea ce privește emisiile de carbon, reprezentând doar 0,09% din emisiile lumii, ceea ce înseamnă că o astfel de taxă ar avea probabil un impact infim asupra așa-zisei „crize climatice" din lume.
Regatul Unit, sub conducerea premierului „conservator" Boris Johnson, a discutat, de asemenea, despre perceperea unor taxe la frontieră pe carne și produse lactate pentru a „combate schimbările climatice".
Instituții precum Forumul Economic Mondial (FEM de la Davos), care pledează de mult timp pentru consumul de insecte, au cerut recent adoptarea pe scară largă a veganismului și consumul de „alimente benefice pentru climă", cum ar fi algele marine.
În luna februarie, Comisia Europeană a autorizat includerea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în Uniunea Europeană după ce, în iulie 2021, a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare. Greierele de casă a primit autorizație spre a fi consumat atât în formă congelată, uscată sau pudră.
În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare și sănătoase cu un conținut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.
În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. De asemenea, în contextul strategiei „De la fermă la farfurie", insectele au fost identificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziția spre un sistem alimentar mai sustenabil.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Atacatorul din SUA era un fost militar care a luptat în Afganistan: dorea să-și ucidă familia și simpatiza gruparea ISIS
Într-o serie de videoclipuri, Shamsud-Din Jabbar, suspectul din atacul mortal de Anul Nou din New Orleans, a vorbit despre planurile pe care le făcea pentru a-şi ucide familia şi despre vise care l-au ajutat să-şi dorească să se alăture ISIS, potrivit mai multor oficiali informaţi cu privire la anchetă.
-
Descoperire uriașă: Marea Piramidă din Giza concentrează și amplifică energia electromagnetică
Marea Piramidă din Giza, una dintre cele mai fascinante structuri antice, a fost recent subiectul unor studii științifice care au evidențiat proprietăți electromagnetice remarcabile.
-
Câte ore din viață îți ia un singur pachet de țigări? Cercetătorii au făcut o descoperire tulburătoare
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University College London sugerează că fiecare țigară fumată scade speranța de viață cu aproximativ 20 de minute. Potrivit calculelor, un pachet de 20 de țigări ar echivala cu aproape șapte ore pierdute din viața unui fumător.
-
Ion Cristoiu a rămas, în câteva secunde, fără câteva zeci de mii de lei după ce a căzut în plasa fraudelor online
Anul Nou vine cu înşelătorii vechi. Fraudele online s-au înmulţit şi trebuie să fim mult mai vigilenţi când primim apeluri şi mesaje pe telefon. A păţit-o de curând şi cunoscutul ziarist Ion Cristoiu care, din neatenţie, a oferit acces unui necunoscut la datele sale bancare. Rezultatul - în câteva secunde a rămas fără 20.000 de lei.
-
O nouă pandemie devastatoare ar putea urma. Experții avertizează despre pericolele mult mai mari decât Covid-19
Pandemia de Covid-19 a schimbat lumea, provocând milioane de decese și o criză economică globală. Cu toate acestea, experții avertizează că următoarea pandemie ar putea fi mult mai gravă, ceea ce face esențială pregătirea pentru a face față unui agent patogen necunoscut.
-
Un copil de 8 ani a rezistat cinci zile într-un parc de vânătoare plin cu lei. Ce tehnici de supraviețuire a folosit
Un băiat de opt ani a fost găsit în viaţă după ce a supravieţuit cinci zile într-un parc de vânătoare populat cu lei şi elefanţi în nordul statului Zimbabwe, a relatat un membru al parlamentului din această ţară, potrivit BBC.
-
Apelul internațional al lui Călin Georgescu: "Corupția ne-a luat dreptul sacru acordat exclusiv de Dumnezeu"
Călin Georgescu și-a pus speranța în CEDO pentru a șterge anularea alegerilor prezidențiale din România. Într-un mesaj publicat în limba engleză, candidatul la prezidențiale, cere ajutorul întregii lumi democratice pentru nedreptatea pe care susține că o înfruntă.
-
Ce crede omul cu cel mai mare IQ despre ce ni se întâmplă după moarte: "Este încetarea relației cu corpul fizic particular. Vi se poate oferi un corp înlocuitor"
Chris Langan, considerat „cel mai inteligent om din lume" datorită unui IQ estimat între 190 și 210, și-a împărtășit gândurile despre moarte și viața de apoi într-un episod al podcastului Theories of Everything, găzduit de Curt Jaimungal. Viziunea sa, fundamentată pe o combinație de matematică, filosofie și spiritualitate, oferă o perspectivă profundă asupra acestui subiect complex și universal.
-
Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
Peso-ul argentinian s-a întărit în termeni reali mai mult decât orice altă monedă în 2024, sporind popularitatea președintelui libertarian Javier Milei, chiar dacă economiștii pun la îndoială sustenabilitatea prețurilor ridicate din Argentina.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu