Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premieră stiintifică: S-a demonstrat că ADN-ul poate fi colectat și din aer!

Postat la: 05.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru prima oară, oamenii de știință au arătat că ADN-ul, inclusiv cel uman, poate fi colectat din mostre de aer. Cercetările în acest sens sunt abia la început, însă implicațiile ar putea fi majore în științe precum criminologie, ecologie și chiar medicină, anunță cei implicați în studiu.

Dacă până acum oamenii de știință reușiseră să colecteze ADN din mediul acvatic, ceea ce a dus la identificarea speciilor din acel mediu, sau din sol și chiar zăpadă, următorul pas era recoltarea de ADN din aer. Iar aceasta s-a dovedit a fi posibilă, conform IFL Science. Cei care au reușit această performanță sunt oamenii de știință de la Queen Mary University of London, se arată într-un raport publicat de jurnalul PeerJ.

Aceștia au recoltat mostre de aer din vizuina unor rozătoare, dar și dintr-o cameră în care acestea stătuseră. Au fost detectate în ambele cazuri urme de ADN ale rozătoarelor, dar și ale altor specii aflate în imediata vecinătate. În ambele medii au fost detectate urme ADN ale oamenilor, explicate prin circulația aerului. Studiul dă speranță oamenilor de știință că așa ar putea cerceta non-invaziv interiorul unei peșteri, de exemplu, și afla ce specii găzduiește, fără a deranja animalele. Tehnica nu ar funcționa însă într-un mediu deschis, spun aceștia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE