Prețurile gazelor naturale în Europa revin la nivelurile de dinaintea războiului din Ucrainei. Cum stau lucrurile în SUA
Postat la: 30.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Prețurile gazelor naturale europene au scăzut miercuri la cele mai scăzute niveluri din februarie, deoarece temperaturile blânde de iarnă, cererea scăzută sezonier și livrările abundente au contribuit la retragerea referințelor de gaz la niveluri nemaivăzute de înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.
Prețurile TTF pentru prima lună - ianuarie 2023 au scăzut la un minim de 76,18 EUR/MWh la începutul sesiunii, față de decontarea anterioară de 80,043 EUR/MWh, deși au revenit până la 81,35 EUR/MWh. Prețurile europene au crescut inițial la peste 200 EUR/MWh în martie, după ce Rusia și-a invadat vecinul, dar s-au stabilit pe măsură ce fluxurile de gaz rusești au continuat.
Dar prețurile au crescut în vară, pe fondul întreruperilor continue ale aprovizionării rusești în Europa și a unei explozii la terminalul american Freeport LNG, atingând un record de 350 EUR/MWh la sfârșitul lunii august și determinând Europa să introducă măsuri de urgență pentru a stimula importurile și a menține livrările. pentru iarnă.
Prețurile TTF au fost în mare parte în scădere de atunci, dar valorile au crescut pentru scurt timp peste 150 EUR/MWh cu mai puțin de trei săptămâni în urmă, odată cu debutul iernii. Totuși, această tendință s-a dovedit de scurtă durată, deoarece Europa a trecut confortabil de primul test de vreme rece al iernii, amortizat de stocurile bombate și de importurile record de GNL.
Nivelurile stocurilor europene au atins peste 95% în noiembrie și, conform Gas Infrastructure Europe, instalațiile de stocare a gazelor din UE erau pline cu 83,2% la 28 decembrie. Nivelul actual este cu 30% peste aceeași perioadă a anului trecut, când Europa avea niveluri neobișnuit de scăzute de stocare și cu aproximativ 10% peste media pe cinci ani, în timp ce măsurile de conservare au redus nivelurile normale ale cererii de iarnă.
Între timp, contractele futures pe gaze naturale din Marea Britanie pentru ianuarie 2023 NBP au scăzut cu mai mult de 5% în ziua respectivă, pentru a se stabili sub 190 pence pe term (p/th) pentru prima dată din februarie, atingând un minim de 182,25 p/th.
Prețurile gazelor naturale din SUA s-au prăbușit, de asemenea, la minimele din ultimele 10 luni, pe fondul prognozelor pentru vreme mai caldă în urma furtunii Elliot, contractul Henry Hub din ianuarie 2023 pe NYMEX fiind cu aproximativ 10% mai scăzut la sfârșitul după-amiezii, ora estică, tranzacționându-se la 4,75 USD/mmBtu. Contractul mai lichid pentru februarie 2023 a fost cu aproximativ 8% mai mic, la 4,71 USD/mmBtu.
Prețurile interne au fost, de asemenea, sub presiune pe fondul unei noi întârzieri anunțate pentru reluarea exporturilor de la terminalul Freeport LNG până cel puțin în ianuarie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de energie electrică, astfel că cererea va crește, iar prețurile se vor ajusta și ele.
-
Un celebru actor povestește cum a rămas fără casă în urma incendiilor dezastruoase din Los Angeles: Nu am văzut niciodată un loc atât de perfect ars
Actorul Mel Gibson a rămas fără casă în urma incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Gibson a povestit că din casa sa nu a mai rămas nimic. Ai putea să o pui într-o urnă, a spus celebrul actor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu