Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prețul grâului explodează după ce India a interzis exporturile. Vor fi efecte în lanț!

Postat la: 16.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cotaţia grâului a înregistrat luni creşterea maximă admisă într-o şedinţă, după ce India a restricţionat exporturile, o nouă dovadă a faptului că livrările mondiale sunt limitate după invadarea Ucrainei şi asta ameninţă să conducă la o nouă creştere a preţurilor produselor alimentare.

La bursa de la Chicago cotaţiile futures au crescut cu 5,9% până la 12,47 dolari per bushel, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni. De la începutul anului şi până în prezent, preţul grâului a crescut cu aproape 60%, ceea ce a majorat costurile pentru o gamă larg de produse de la pâine şi până la tăiţei.

India a anunţat vineri o interdicţie imediată cu privire la exporturile de grâu, dând vina pe creşterea preţurilor globale care ameninţă propria sa securitate alimentară. Decizia Indiei a generat critici din partea miniştrilor Agriculturii din grupul G7, care au apreciat că o astfel de măsură va înrăutăţi criza mondială.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE