Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Președintele Forumului Economic Mondial: "2024 este primul an al Noii Ordini Mondiale" VIDEO

Postat la: 17.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Forumului Economic Mondial (WEF) a declarat că 2024 este anul în care "Noua Ordine Mondială" va ajunge oficial la putere.

Președintele WEF, Børge Brende, a făcut această declarație în cadrul conferinței Davos 2024 din Elveția, în timpul unei discuții cu consilierul pentru securitate al lui Biden la Casa Albă, Jake Sullivan, despre modul în care lumea trece printr-o fază de tranziție a guvernanței globale. Ordinea internațională de după cel de-al Doilea Război Mondial "pare să nu mai fie acea ordine. Suntem pe drumul către o nouă ordine, deci ne aflăm între două ordine", i-a spus Brende lui Sullivan.

"Sunteți de acord cu acest lucru? Ce suntem capabili să păstrăm în partea pozitivă din vechea ordine pentru a aduce într-o Nouă Ordine Mondială?". Sullivan nu a fost de acord cu caracterizarea lui Brende potrivit căreia ordinea mondială neoliberală stabilită în urma celui de-al Doilea Război Mondial va fi înlocuită, dar că ordinea internațională trebuie "adaptată" la "noua eră" spre care se îndreaptă lumea.

"Mă gândesc la acest lucru un pic mai mult ca la o tranziție de epoci decât la o tranziție de ordine, dar cele două sunt într-un fel verișoare unul altuia", a spus Sullivan. "Nu cred că ordinea internațională construită după 1945 este înlocuită în totalitate cu o nouă ordine. Va evolua, în mod evident, așa cum a evoluat de mai multe ori în deceniile de după 1945. Dar cred că, într-un mod mai clar și mai distinct, ne îndreptăm spre o nouă eră", a continuat el. "Era post-Război Rece s-a încheiat. Ne aflăm la începutul a ceva nou. Avem capacitatea de a modela cum arată acest lucru. Iar în centrul acesteia se vor afla multe dintre principiile de bază și instituțiile de bază ale ordinii existente, adaptate pentru provocările cu care ne confruntăm astăzi", a adăugat Sullivan.

Fondatorul WEF, Klaus Schwab, a reluat marți preocupările lui Brende, afirmând că guvernele și "factorii de decizie" trebuie să "rupă ciclul" naționalismului și al individualismului pentru a-și atinge obiectivele Marii Resetari. Urmăriți discursul integral al lui Sullivan la Davos și discuția cu președintele WEF, Brende:

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE