Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poluarea râului Cavnic, din nou în atenția autorităților: Primarul e supărat că nicio instituție nu se implică de ani de zile

Postat la: 12.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În cadrul emisiunii #Agroexpert de la Canal 33 au fost invitați vicepreședintele Agenției pentru Protecția Mediului, Adrian Haralambie Bidu și pe primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, tema principală a emisiunii fiind protecția mediului începând de la monitorizarea radioactivității, verificarea tuturor deșeurilor care intră în țară până la problemele legate de biodiversitate.

O problemă destul de gravă de ani de zile este cea legată de poluarea orașului Cavnic. "Apa care vine din mină de culoare roşiatică sau ruginie ajunge în râul Cavnic, poluând întregul curs de apă", a declarat primarul Vladimir Petruţ, care nu renunță să ceară ajutor instituțiilor abilitate de la București, printre care și Agenției pentru Protecția Mediului. Apa de mină din galerie, dar şi râul Cavnic prezintă o culoare gălbuie specifică coloristicii metalelor existente în zonele fostelor perimetre miniere.

"Flora, fauna, dar şi animalele sălbatice care se adapă cu apă din râul Cavnic sunt printre cele mai afectate, iar odată cu scăderea nivelului apei pe râu, situaţia e şi mai neplăcută. Constructorii care se ocupă de ecologizarea minei au montat nişte stavile din beton pe râu, probabil în ideea că în acest fel s-ar reduce efectul poluării, şi au aruncat var care s-a prins de beton din cauza nivelului scăzut al apei, fiind vară", a mai povestit edilul orașului Cavnic.

La rândul său, vicepreședintele Agenției pentru Protecția Mediului, Adrian Haralambie Bidu consideră inadmisibilă situația de la Cavnic și a explicat ce instituție trebuie sesizată în primul rând. Este vorba de Garda de Mediu, Agenția de Mediu nu are atribuții de control. "Cel care verifică acele obligații este doar dar Garda Națională de Mediu, Agenția fără Garda Națională de Mediu nu poate suspenda activitatea", a mai precizat șeful APM.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE