Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Polițistul pedofil condamnat la 20 de ani de închisoare. Pedeapsa inițială a fost majorată cu un an

Postat la: 30.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arestat la începutul anului 2018, după ce agresat sexual doi copii într-un lift din Capitală, fostul polițist Eugen Stan a fost condamnat, în primă instanță, la 19 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a majorat, vineri, cu un an pedeapsa în cazul acestuia, după ce a dezbătut apelurile declarate în dosar. Decizia de vineri este definitivă. Judecătorii CAB l-au găsit vinovat pe Eugen Stan de 14 dintre infracțiunile deferite justiției iar în cazul altor patru au constatat că infracțiunile nu se susțin și au dispus achitarea fostului om al legii.

„....În baza art. 38 alin. 1 C.pen. raportat la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte cele 14 pedepse aplicate în cauză (o pedeapsă de 4 ani închisoare, o pedeapsă de 5 ani închisoare, o pedeapsă de 6 ani închisoare, 3 pedepse de câte 2 ani închisoare, 2 pedepse de câte 3 ani închisoare şi 6 pedepse de câte 3 ani şi 6 luni închisoare) în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv un spor de 14 ani închisoare, inculpatul Stan Eugen urmând să execute în final pedeapsa de 20 de ani închisoare în regim de detenţie.....", se arată în minuta deciziei definitive de vineri.

Anchetatorii dar și bărbatul au atacat cu apel decizia inițială a Tribunalului București, iar acestea s-au judecat la Curtea de Apel București. Procurii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au deferit justiţiei pe poliţistul Eugen Stan, de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru 18 infracţiuni de agresiune sexuală. Faptele au fost comise în perioada 2 noiembrie 2009 - 5 ianuarie 2018, victimele având vâste cuprinse între 5 şi 38 de ani. Poliţistul le urmărea spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite în scara imobilelor sau în liftul acestora.

"În perioada 2 noiembrie 2009 - 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora", anunţau procurorii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE