ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Poliția Română contrazice raportul SUA: Ucraineanul arestat preventiv a lovit și scuipat forțele de ordine

Postat la: 18.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Poliția Română a transmis, marți, că un ucrainean imobilizat și arestat preventiv în 2023 a fost agresiv fizic și verbal cu forțele de ordine, după ce în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite privind respectarea drepturilor omului în România se arată că ucraineanul ar fi fost agresat.

În raportul american sunt citați „martori și activiști pentru drepturile omului" care susțin că ucraineanul, pentru că nu ar fi respectat instrucțiunile oamenilor legii, ar fi fost lovit cu pumnii, picioarele și bastoanele de către ofițeri de poliție români, după care ar fi fost încătușat și lovit în continuare, iar ulterior ar fi fost ținut în arest două zile fără să-i fie oferită hrană.

Poliția Română are altă versiune și spune că ucraineanul nu a fost torturat:

„La data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 03.20, în urma unui apel la S.N.U.A.U. 112, polițiști din cadrul Directiei Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 6 Poliție s-au deplasat la o adresă din Sectorul 2, la un centru pentru refugiați, unde s-a reclamat o altercație între 2 bărbați, cazați în acea unitate. Polițiștii ajunși la fața locului, în urma verificărilor efectuate, au identificat persoana vătămată care prezenta mai multe leziuni în zona feței, căreia un echipaj SMURD i-a acordat îngrijiri medicale. Victima a refuzat atât transportul la spital, cât și formularea unei plângeri scrise, cu privire la cele întâmplate. Ulterior, în momentul în care persoana vătămată a fost condusă în camera de cazare, unul dintre polițiștii prezenți a fost lovit în zona feței de către bărbatul semnalat de săvârșirea agresiunii, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestuia. După imobilizare, acesta a fost condus la sediul secției, manifestând în continuare un comportament agresiv fizic și verbal, unde ar fi lovit un alt polițist în zona inghinală și l-ar fi scuipat".

Conform Poliției Române, au fost dispuse verificări interne, prin Corpul de Control al IGPR, iar „documentarea întreprinsă nu a scos în evidență nereguli la nivelul DGPMB, cu privire la incidentul semnalat" și că „toate activitățile polițiștilor sunt derulate cu respectarea cadrului legal". Ucraineanul a petrecut 30 de zile în arest preventiv „sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ultraj asupra polițiștilor".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE