Poliţia din India dă vina pe şobolani pentru dispariţia a 200 de kilograme de canabis. Rozătoarele, învinuite în plus că au băut mii de litri de alcool!
Postat la: 24.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Poliţia din India susține că şobolanii ar fi mâncat aproape 200 kg de canabis confiscat de la vânzătorii ambulanţi şi păstrat în secţiile de poliţie, după ce în trecut aceleaşi rozătoare au fost învinuite că au consumat alcool, relatează BBC.
„Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie. Este dificil să fereşti drogurile de ei", este concluzia la care a ajuns un tribunal din statul Uttar Pradesh. Judecătorul Sanjay Chaudhary a citat trei cazuri în care captura de marijuana a poliţiei a fost distrusă de rozătoare. Într-unul dintre ele, instanţa a cerut poliţiei să prezinte drogul confiscat ca probă, dar i s-a spus că 195 kg de canabis au fost „distruse" de şobolani. Într-un alt caz, care implica 386 kg de droguri, poliţia a depus un raport în care se spunea că „o parte" din canabis a fost „mâncată de şobolani".
De asemenea, potrivit aceluiaşi judecător, o cantitate de 700 kg de marijuana confiscată de poliţie se afla depozitată în secţiile de poliţie din districtul Mathura, deşi acestea „erau în pericol de a fi infestate de şobolani". El a spus că poliţia nu avea experienţa necesară pentru a se ocupa de această problemă, deoarece şobolanii erau „prea mici". Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de „astfel de şoareci neînfricaţi", a adăugat judecătorul, este de a scoate la licitaţie drogurile pentru laboratoare de cercetare şi firme de medicamente, iar veniturile să meargă la guvern.
Un oficial de rang înalt al poliţiei din districtul Mathura, a declarat însă reporterilor că o parte din marijuana depozitată în secţiile de poliţie pe care le superviza a fost „deteriorată din cauza ploilor abundente", şi nu distrusă de şobolani. În 2017, poliţia din statul Bihar, din estul ţării, a acuzat şobolanii că au consumat mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul interzisese vânzarea şi consumul de alcool, reaminteşte BBC. De asemenea, în 2018, tehnicienii care au sosit să repare un bancomat ce funcţiona defectuos în statul Assam au descoperit că bancnote în valoare de peste 1,2 milioane de rupii (14,691 de dolari) fuseseră rupte - iar suspecţii vinovaţi au fost tot şobolanii.
A da vina pe şobolani nu este însă o practică întâlnită numai în India. În 2018, opt poliţişti argentinieni au fost concediaţi după ce au dat vina pe şoareci pentru dispariţia unei jumătăţi de tonă de canabis dintr-un depozit al poliţiei. Experţii au contestat această teză, spunând că este puţin probabil ca animalele să confunde drogul cu hrana. Dacă un grup mare de şoareci ar fi mâncat drogurile, în depozit ar fi fost găsite o mulţime de cadavre, au spus experţii. Un studiu publicat în 2019 a constatat că atunci când şobolanilor de laborator li s-a dat aluat cu canabis, aceştia „au avut tendinţa de a deveni mai puţin activi şi, de asemenea, le-a scăzut temperatura corpului".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant, foarte rar, pe cerul nopții: alinierea a șapte planete. Conjuncția lui Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte poate fi văzută în seara zilei de 28 februarie 2025.
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, echipa VideoLAN a anunțat integrarea inteligenței artificiale în player-ul open source, ceea ce va permite generarea în timp real a subtitrărilor și dublajelor pentru orice tip de conținut video.
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu