Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliția britanică investighează primul viol virtual al unei tinere în Metaverse. Perverșii folosesc noile tehnologii pentru a abuza copiii

Postat la: 03.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"Atacul sexual" al unei tinere într-un joc video de realitate virtuală a declanșat ceea ce se crede a fi prima investigație de acest gen.

Poliția britanică investighează primul caz de viol în metavers, după ce personajul digital al unei fete sub 16 ani a fost "atacat sexual de o bandă de bărbați adulți într-un joc video imersiv". Fata ar fi rămas înmărmurită după ce avatarul ei (personajul digital) a fost violat în grup de străinii online.

Mail Online relatează: Victima purtătoare de căști nu a suferit nicio vătămare corporală, deoarece nu a existat niciun atac fizic. Dar ofițerii au declarat că a suferit aceleași traume psihologice și emoționale ca și cineva care a fost violat în lumea reală, deoarece experiența "VR" este concepută pentru a fi complet imersivă.

Căștile de realitate virtuală erau așteptate să fie un cadou popular în acest Crăciun, NSPCC estimând că 15% dintre copiii cu vârste cuprinse între cinci și zece ani au folosit una, iar 6% folosesc una zilnic.

În frunte cu cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, giganții din domeniul tehnologiei au pariat miliarde de lire sterline pentru a atrage oamenii - tineri și bătrâni - spre tărâmul virtual al "metaversului", vânzând șansa de a trăi o viață digitalizată, fantastică. Victima se afla într-o "cameră" online cu un număr mare de alți utilizatori atunci când a avut loc atacul virtual comis de mai mulți bărbați adulți.

Liderii poliției solicită acum adoptarea unei legislații pentru a combate valul de infracțiuni sexuale din această sferă, afirmând că tacticile ofițerilor trebuie să evolueze pentru a-i opri pe perverși să folosească noile tehnologii pentru a exploata copiii.

Însă acest caz istoric a generat întrebări cu privire la faptul dacă poliția ar trebui să urmărească infracțiunile virtuale - având în vedere că poliția și procurorii se luptă în prezent cu un număr uriaș de cazuri de viol reale - și dacă un astfel de atac ar trebui să fie urmărit penal în temeiul legilor actuale.

Ian Critchley, șeful de investigații privind protecția copilului și abuzurile din cadrul Consiliului Național al Șefilor de Poliție, a avertizat că "metaversul creează o poartă de acces pentru ca prădătorii să comită crime oribile împotriva copiilor".

Detaliile acestui caz extraordinar de realitate virtuală au fost ținute secrete pentru a proteja copilul implicat, pe fondul temerilor că, din mai multe motive, nu va fi posibilă o urmărire penală.

Dar un ofițer superior familiarizat cu cazul a declarat: "Acest copil a suferit o traumă psihologică similară cu cea a unei persoane care a fost violată fizic. Există un impact emoțional și psihologic asupra victimei care este pe termen mai lung decât orice leziuni fizice.

'Aceasta reprezintă o serie de provocări pentru aplicarea legii, având în vedere că legislația actuală nu este pregătită pentru acest lucru'. Au fost raportate o serie de atacuri s#x pe Horizon Worlds, un joc online VR gratuit administrat de Meta, proprietarul Facebook.

În Horizon Worlds, utilizatorii își creează propriile avatare, o reprezentare online animată a lor, pe care o pot proiecta și apoi controla în timp ce poartă căștile de realitate virtuală și echipamentul aferent.

Nina Jane Patel, un psihoterapeut care efectuează cercetări despre metavers, a descris un "coșmar suprarealist" în care a fost violată în grup în Horizon Venues.

Președintele Asociației Comisarilor de Poliție și Criminalitate, Donna Jones, a declarat pentru Mail că femeile și copiii merită o protecție mai mare: "Trebuie să ne actualizăm legile, deoarece acestea nu au ținut pasul cu riscurile de vătămare care se dezvoltă din cauza inteligenței artificiale și a infracțiunilor pe platforme precum metaversul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE