Poate o pastilă să te transforme în gay? Tot mai multe persoane reclama efecte secundare de acest fel!
Postat la: 13.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
De la creșterea în greutate până la greață, sensibilitatea sânilor și modificări ale ciclului menstrual, pilula are o listă lungă de efecte secundare. Dar o serie de femei au vorbit despre ceea ce este probabil cel mai puțin probabil efect secundar de până acum - ele spun că anticoncepționalele orale le-au transformat în lesbiene.
Deși poate părea ciudat, există unele dovezi că anticoncepționalele orale combinate și cele numai cu progestativ pot modifica modul în care femeile percep atractivitatea. Medicamentele acționează prin suprimarea producției naturale de hormoni sexuali de către organism și înlocuirea lor cu versiuni sintetice. Acești hormoni modificați ar putea reconfigura circuitele cerebrale legate de dragoste și sex, potrivit Dr. Sarah Hill, un psiholog specializat în sănătatea femeilor de la Texas Christian University.
Dr. Hill a declarat pentru DailyMail.com: "Modul în care hormonii noștri ne afectează creierul este prin faptul că ne influențează preferințele sau comportamentul în acest fel sau în alt fel. Uneori, s-ar putea să te împingă într-o direcție care nu ar fi neapărat de acord cu ceea ce ar face creierul tău în afara acesteia. 'Dar aceste împingeri nu sunt, în general, atât de mari încât să te determine să fii o persoană absolut diferită și să îți dorești un tip de partener absolut diferit', scrie Daily Mail.
Femeile și-au împărtășit în mod anonim experiențele pe firele de discuții de pe Reddit, susținând că începerea sau oprirea contracepției a trezit o parte a sexualității lor care 'dormea de ani de zile'. Oamenii de știință au preluat, de asemenea, relatările anecdotice și au lansat mai multe studii cu privire la această afirmație. Cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au analizat dacă femeile ar putea alege parteneri diferiți, mai mult sau mai puțin masculini, atunci când iau pilule, decât ar fi ales în afara acestora.
Studiul din 2013 a recrutat 55 de femei heterosexuale și a folosit un program de calculator într-un laborator care le-a permis să manipuleze trăsăturile umane din fotografii cu diferiți bărbați și femei. Pilulele contraceptive hormonale conțin versiuni sintetice ale hormonilor sexuali feminini, cum ar fi progestativul, care instruiește glanda pituitară să oprească ovulația, împiedicând astfel orice șansă de sarcină.
Pilula imită răspunsul organismului la sarcină, suprimând producția naturală de hormoni sexuali. Psihologul cercetător Dr. Sarah E Hill, de la Texas Christian University, a declarat că, deși nu este un secret că hormonii sexuali joacă un rol important în atracția sexuală și în preferințele partenerului, modul în care contraceptivele orale schimbă în mod specific preferințele sexuale ale unei femei este amestecat.
Ce spun studiile?
Cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au analizat dacă femeile își aleg parteneri mai mult sau mai puțin masculini atunci când iau pilule decât dacă nu le-ar fi luat. Studiul din 2013 a recrutat 55 de femei heterosexuale și a folosit un program de calculator într-un laborator care le-a permis să manipuleze trăsăturile umane din fotografii cu diferiți bărbați și femei. Acestea au putut ajusta o multitudine de trăsături faciale, cum ar fi liniile maxilarelor și proeminența pomeților, pentru a face ca persoanele din fotografii să arate mai masculin sau mai feminin.
După această primă ședință, 18 femei au primit o rețetă pentru o pilulă contraceptivă zilnică, în timp ce restul nu au primit-o. Ambele grupuri au revenit trei luni mai târziu pentru a efectua un test similar de atractivitate. Când cercetătorii au comparat cele două seturi de imagini create de persoanele care nu luau pilule la fiecare sesiune de testare, nu au găsit nicio diferență între fețele create de acestea. Dar au descoperit că femeile care luaseră pilula preferau imagini ale bărbaților cu trăsături mai puțin masculine decât cele care nu luau pilule.
Un studiu realizat în 2011 pe aproximativ 2.000 de femei, publicat în revista Proceedings of the Royal Society B, a explorat satisfacția sexuală și atracția față de partener în rândul femeilor care și-au cunoscut partenerii când luau pilula față de cele care au început să folosească anticoncepționale abia după ce au început relația. Rezultatele au arătat că femeile care și-au cunoscut partenerii când luau pilula au obținut scoruri mai mici la ambele măsuri. De asemenea, acestea au evaluat corpul partenerului lor și îndrăzneala sexuală mai puțin decât grupul de control.
Cu toate acestea, un alt studiu publicat în 2018 de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow a constatat că preferințele femeilor pentru fețele masculine au fost în general stabile, indiferent dacă luau pilula sau dacă ovulau. Peste 500 de femei heterosexuale au fost recrutate de cercetătorii britanici pentru a se uita în același timp la 10 perechi de fețe masculine selectate la întâmplare și li s-a spus să aleagă de care dintre ele erau mai atrase. De asemenea, li s-a spus să evalueze nivelul de atractivitate al fiecărei fotografii. Au fost prelevate probe de salivă la fiecare sesiune de testare, pe o perioadă de aproximativ doi ani, pentru a măsura nivelul de hormoni al femeilor.
Trăsăturile faciale ale bărbaților din imagini au fost ușor manipulate pentru a părea mai feminine sau mai masculine, de exemplu prin ascuțirea pomeților. În cadrul sesiunilor de testare, femeile au fost rugate să se gândească la tipul de partener pe care l-ar prefera atât pentru relații pe termen scurt, cât și pentru relații pe termen lung. Echipa britanică nu a găsit nicio dovadă că preferințele femeilor în materie de fețe ar fi urmat modificări ale nivelurilor hormonale sau modificări în utilizarea contraceptivelor orale. De fapt, au constatat că femeile preferau, în general, bărbații masculini, indiferent de statutul lor hormonal.
După această primă ședință, 18 femei au primit o rețetă pentru o pilulă contraceptivă zilnică, în timp ce restul nu. Ambele grupuri au revenit trei luni mai târziu pentru a efectua un test similar de atractivitate. Când cercetătorii au comparat cele două seturi de imagini create de persoanele care nu luau pilule la fiecare sesiune de testare, nu au găsit nicio diferență între fețele create de acestea. Dar au descoperit că femeile care luaseră pilula preferau imagini ale bărbaților cu trăsături mai puțin masculine decât cele care nu luau pilule.
"Juriul încă nu a stabilit" dacă pilula poate provoca schimbări semnificative în sexualitate, a declarat Dr. Hill. 'Părerea mea despre preponderența dovezilor pe care le-am văzut este că răspunsul la această întrebare este că poate [avea un efect], dar nu cred că se va întâmpla tot timpul'. Există două tipuri principale de pilule contraceptive pentru femei - contraceptive orale combinate, denumite și 'pilula', și pilula numai cu progestativ. Ambele sunt prescrise de un medic și se iau la aceeași oră în fiecare zi, femeile fiind sfătuite să facă o pauză de o săptămână în fiecare lună.
Cum funcționează pilula?
Există două tipuri principale de pilule contraceptive pentru femei - contraceptive orale combinate, numite și "pilula", și o pilulă numai cu progestativ. Ambele sunt prescrise de un medic și se iau în fiecare zi la aceeași oră, femeile fiind sfătuite să facă o pauză de o săptămână în fiecare lună. Pilula combinată conține o versiune artificială a hormonilor feminini estrogen și progestativ, care sunt produși în mod natural în ovare. Aceasta acționează prin împiedicarea ovarelor de a elibera un ovul în fiecare lună și prin îngroșarea mucusului din gâtul uterului, astfel încât spermatozoizilor le este mai greu să pătrundă în uter și să ajungă la ovul.
Pilula numai cu progestativ - numită uneori minipilula - are doar un singur hormon sintetic, progestativul, și funcționează într-un mod similar. Estrogenul a fost asociat cu unele afecțiuni de sănătate, astfel încât femeilor cu risc li se poate recomanda această pilulă. Experții din domeniul psihologiei evoluționiste susțin de mult timp că modificările hormonilor sexuali ai femeilor joacă un rol important în ceea ce privește atracția față de partener și ceea ce caută o femeie la un partener.
Hormonii activează și dezactivează miliarde de întrerupătoare în celulele din tot corpul, influențând modul în care o persoană interacționează cu lumea. Dar oamenii de știință încă nu au reușit să deslușească modul în care aceștia influențează comportamentul femeilor și cât de mult poate fi influențată sexualitatea unei persoane de aceste schimbări.
Dr. Hill a declarat: "Există cu siguranță unele dovezi care merg în ambele direcții, unele cercetări constatând că nu există nicio relație între utilizarea pilulei contraceptive și schimbările ulterioare în ceea ce privește atracția față de partener după întreruperea pilulei. 'Deci, acesta a fost probabil lucrul pentru care au existat cele mai multe dovezi de du-te și vino'. Aproximativ 14% dintre femeile americane cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani iau o pilulă contraceptivă hormonală. Milioane de femei se bazează pe ea pentru eficiența sa nu numai în prevenirea sarcinii, ci și pentru reglarea stării de spirit și a simptomelor fizice care vin odată cu ciclul menstrual lunar.
O femeie australiană în vârstă de 30 de ani care a luat un contraceptiv oral timp de 15 ani a fost șocată să constate, după ce a încetat să îl mai ia, că nu mai era atrasă de bărbați. Tessa Bona a declarat pentru Daily Mail Australia că, după ce a renunțat la pilulă, "se simte cu adevărat o persoană diferită în cel mai bun mod posibil". Ea a spus: "În timp ce luam pilula mă întâlneam doar cu bărbați, așa că, în opinia mea, schimbările hormonale au avut cu siguranță un impact asupra acestui lucru. 'Pot aprecia că bărbații sunt atrăgători, dar nu mă simt atrasă sexual de ei în prezent, așa cum eram când luam pilule. 'Cred, de asemenea, că a schimbat absolut cine și ce mă atrăgea, la o lună după ce nu mai luam, eram mult mai curios și atras de femei'.
O utilizatoare Reddit care a avut o relație romantică serioasă cu un bărbat timp de trei ani a încetat să mai ia pilule contraceptive și aproximativ opt luni mai târziu. Ea a descris urmările renunțării la pilulă și a spus că 'a fost din nou foarte atrasă de fete'. Utilizatoarea a adăugat: "Mă simt ca și cum o parte din mine a dormit ani de zile și acum s-a trezit cu o foame mare și multă energie. Îmi plăceau fetele în timp ce luam pilule, dar nu îndeajuns pentru a acționa în acest sens sau pentru a urmări pe cineva sau chiar pentru a recunoaște acest lucru, într-adevăr. Acum îmi plac mai mult fetele decât băieții - din punct de vedere sexual și sentimental'.
Un alt utilizator a spus: "Asta mi s-a întâmplat și mie. 9 ani de control al nașterilor, și m-am oprit din cauza Covid și a rămas fără. În câteva luni, interesul meu pentru femei a luat amploare - nici măcar nu mai simt atracție față de bărbați'. Iar o alta a relatat că a încetat să mai ia pilula după 11 ani de tratament. Ea se află într-o relație heterosexuală de mai bine de șapte ani și s-a considerat mult timp atrasă în egală măsură de bărbați și de femei. Ea a spus: "Acum se pare că fluctuez mai mult în timpul [cursului] unei luni. Aproape de ovulație, foarte atrasă de bărbați. În restul lunii este cam 80:20 femei:bărbați. În general, nu-mi place să folosesc ratele, dar aici mi se pare util".
Dovezile care indică orice efect pe care pilula îl are asupra a ceea ce le atrage pe femei la un partener sunt în general mai mici, cu mai puține persoane studiate. Cu toate acestea, constatările lor sunt în concordanță cu dovezile anecdotice. Într-o continuare a studiului din 2013, cercetătorii au luat în considerare partenerii romantici masculini reali ai femeilor participante și au dorit să determine aplicarea constatărilor lor anterioare în lumea reală. Aceștia au convocat un eșantion de bărbați cu care femeile care luau și nu luau pilula s-au împerecheat și au constatat că femeile care luau pilula nu numai că preferau trăsături faciale mai puțin masculine, dar erau și mai predispuse să aleagă astfel de bărbați ca parteneri.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 7.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 10.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu