ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Piramida lui Keops nu putea fi construita de oameni intr-o generatie: necesita 20 de ani cu 100.000 de muncitori punand blocuri de 10 tone o data la 2 minute

Postat la: 07.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Știință și inginerie egipteană în construirea celei mai mari piramide a lui Keops:

1. Blocul unei pietre cântărește între 2 tone și 15 tone.

2. Numărul de pietre piramidale este de aproximativ 2,3 milioane, Herodot spunand ca a trebuit 20 ani pentru a fi construita, lucrand 100 000 oameni, iar un bloc a trebuit fi asezat la fiecare 2,5 minute.

3. Greutatea din piatră de granit rosu în tavanul camerei regelui este de 70 tone și nimeni nu știe cum au ridicat-o egiptenii antici în ciuda mărimii și greutății sale uriașe. Pietrele sunt asa de bine asezate, incat nu incape nici lama unui cutit intre ele.

4. Înălțimea piramidei a fost de de 149,4 metri, iar distanța dintre Pământ și Soare este de 149,4 milioane de kilometri (unul dintre secretele misterioase ale Egiptului). Dublul perimetrului bazei da valoarea unui minut de grad pe meridianul ecuator, iar inaltimea piramidei inmultita cu 1 miliard, aproximeaza distamta dintre Pamant si Soare Unele surse spun ca inaltimea ar fi fost si 156 m, acum fiind de 148,208 m.

5. Intrarea în piramidă se referă la Steaua Nordului.

6. Perimetrul impartit la dublul inaltimii, da valoare Pi = 3,14. Greutatea piramidei inmultita cu 100 miliarde, da greutatea planetei

7. Unii istorici atrag atenția că piramida strălucea lumina noaptea, deoarece era pictată cu material radioactiv.

8. Plasarea celor trei piramide cu cele trei stele pe cer numită constelatia Orion.

9. În camerele piramidale și coridoarele acesteia s-a observat că aparatele electronice, electrice și mecanice încetează să funcționeze, iar motivul este necunoscut.

10. Ham lono este inginerul egiptean genial care a construit această piramidă.

11. Cele patru laturi ale bazei bazei piramidei se îndreaptă spre direcțiile originale ale Pământului (est, vest, nord, sud), într-o precizie uimitoare.

12. Latitudinea care trece prin regiunea Piramidei imparte continentele si oceanele in jumatati egale din punct de vedere al spatiului.

13. Cea mai mare piramidă este situată la intersecția din 30 grade est cu latitudine 30 grade nord.

14. Acoperișul camerei regelui este compus din 7 blocuri piatra, pentru a ușura încărcăturile de pe pereții camerei, o inginerie miraculoasă aplicată în clădirile moderne.

15. Sicriul afișat în interiorul camerei regelui este mai mare decât lățimea intrării în cameră cu un inch, adică sicriul a fost pus înainte ca lucrările acoperișului sa fi fost terminat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE