Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pintea: Am să fac o listă neagră a spitalelor care nu au înțeles ce au de făcut

Postat la: 21.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sorina Pintea a precizat, miercuri, că va întocmi o „listă neagră" a spitalelor care au primit alocări bugetare pentru investiții și care, nici până în momentul de față, nu au demarat nici măcar procedurile aferente. Ministrul a precizat și că vor fi aplicate sancțiuni.

Sorina Pintea a precizat, miercuri, că sunt spitale în țară pentru care Ministerul Sănătății a făcut alocări bugetare pentru achiziții, însă în unele dintre ele, în prezent, nu sunt declanșate nici măcar procedurile. „Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut. Și nu vorbim de subordonarea spitalelor Ministerului Sănătății sau consiliilor județene. Vorbim de spitalele sistemului public din România", a spus ministrul.

Potrivit aceleiași surse, vor fi aplicate și sancțiuni: „Există niște măsuri coercitive pe care le vom lua dacă nu putem noi - pentru că nu sunt în subordinea ministerului - atunci vom transmite Consiliilor Județene".

Ministrul Sănătății a precizat că, deși au fost alocate fonduri pentru investiții, în anumite spitale, acestea nu au fost făcute nici până în prezent. „Banii sunt alocați și probabil că îi vom da înapoi la bugetul statului, dar eu sper să nu, ci îi vom da înapoi unor spitale precum „Grigore Alexandrescu", care au proceduri, cu clauză suspensivă și care vor absorbi acești bani", a conchis Sorina Pintea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE