Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pierderea în greutate prin post intermitent poate schimba drastic modul în care funcționează creierul

Postat la: 03.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Postul intermitent, metoda modernă de pierdere în greutate promovată de celebrități precum Jennifer Aniston, Kourtney Kardashian și Gwyneth Paltrow ar putea influența negativ creierul, arată un nou studiu.

Cercetătorii de la Institutul de Management al Sănătății din Beijing au descoperit că restricția energetică intermitentă (IER) poate duce la schimbări dramatice în bacteriile intestinale și activitatea creierului, cu efecte atât pozitive, cât și negative, a relatat inițial South West News Service.

Dieta implică alternarea zilelor de post cu zile de alimentație normală. Participanții la studiu au pierdut în medie aproximativ 7 kilograme într-o perioadă de două luni.

Postul intermitent a fost criticat în mai multe rânduri pentru presupusele sale riscuri, care variază de la diabet de tip 2 la creșterea probabilității de deces.

Odată ce porțiunea de IER (Intermittent Energy Restriction, adică restricția energetică intermitentă) a studiului a fost completată, participanții au prezentat "scăderi în activitatea zonelor creierului implicate în reglarea apetitului și a dependenței."

"De asemenea, s-a demonstrat: o creștere în abundență a anumitor bacterii intestinale care pot ajuta la atenție, inhibiție motorie, emoții și învățare."

"O dietă de restricție energetică intermitentă schimbă axa creier-intestin-microbiom uman," a declarat Dr. Qiang Zeng de la HMI.

"Schimbările observate în microbiomul intestinal și în activitatea zonelor creierului legate de dependență, în timpul și după pierderea în greutate, sunt extrem de dinamice și corelate în timp."

Rezultatele au fost obținute prin studierea probelor de fecale de la 25 de bărbați și femei chinezi care au urmat o dietă de restricție energetică intermitentă.

Participanții au trecut mai întâi printr-o fază de post controlat ridicat de 32 de zile, în care au consumat mese concepute de nutriționiști și personalizate nevoilor lor.

După aceasta, cobaii umani au petrecut 30 de zile în ceea ce se numește faza de post controlat redus - în care li s-a permis să-și aleagă mai mult singuri alimentația.

Recent publicat în Frontiers in Cellular and Infection Microbiology, studiul sugerează de asemenea că metoda de pierdere în greutate poate contribui la reducerea problemelor legate de obezitate, cum ar fi hipertensiunea, hiperlipidemia și disfuncția hepatică.

Cu toate acestea, au fost observate unele efecte secundare negative, în special asupra funcției care ar putea influența voința noastră de a pierde în greutate.

"Un microbiom intestinal sănătos și echilibrat este crucial pentru homeostazia energetică și menținerea unei greutăți normale", a declarat Dr. Yongli Li, tot din Departamentul de Management al Sănătății.

"În contrast, un microbiom intestinal anormal poate schimba comportamentul nostru alimentar afectând anumite zone ale creierului implicate în dependență".

"Următoarea întrebare ce trebuie să primească un răspuns este mecanismul precis prin care microbiomul intestinal și creierul comunică la persoanele obeze, inclusiv în timpul pierderii în greutate", a adăugat Dr. Liming Wang de la Institutul de Microbiologie din Beijing.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE