Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Piedone ridicat de la Aeroportul Otopeni. Primarul Sectorului 5 audiat la DNA fiind acuzat de abuz în serviciu din cauza unor achiziții

Postat la: 29.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat, vineri, de procurorii anticorupţie de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni şi dus la audieri la sediul central al DNA.

Dosarul are ca obiect verificări privind achiziții făcute în mandatul acestuia. Este vorba de pretinse fapte de corupție și asimilate faptelor de corupție legate de modalitatea în care Primăria Sectorului 5 a dat girul unor achiziții în perioada recentă. Este vorba de fapte de abuz în serviciu și fapte derivate din acestea, precum spălarea de bani sau delapidarea, sustin surse judiciare.

Vlad Hosu, avocatul lui Cristian Popescu Piedone, a venit la sediul DNA și făcut declarații în legătură cu audierea primarului Sectorului 5: "Deocamdată nu pot să vă dau niciun fel de amănunte! Singurul lucru pe care pot să îl spun este că a fost ridicat și adus cu mandat de aducere, în condițiile în care nu mai fusese citat până acum! Deci nu este vorba în niciun fel despre o rea credință din partea domniei sale. Este singurul lucru pe care pot să vi-l spun până în acest moment!", a declarat Vlad Hosu.

Dosarul penal în care primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a fost adus cu mandat la DNA este din 2021 și are la bază un denunț. Sursele judiciare informează că este vorba despre contractul de salubritate al primăriei de sector cu compania REBU. Fapta primarului Piedone ar fi că acesta a perpetuat prelungirea acestui contract în timpul mandatului său cu consecința producerii unui prejudiciu în bugetul public. REBU ar fi taxat servicii direct la cetățeni, iar costurile serviciilor sale ar fi fost cu 25% mai ridicate decât conturile companiei omolog a primăriei de sector.

La sediul DNA a ajuns și fostul primar Daniel Florea, cel mai probabil si denuntatorul din cazul de cercetare, dupa cum declara chiar Cristian Popescu Piedone. Fostul edil a fost întrebat de jurnalişti cu ce companie a fost încheiat contractul de salubrizare al Sectorului 5. "Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo", a răspuns Daniel Florea.

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a povestit vineri cum a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni. „La sediul DNA mi-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect", a spus Piedone, care a adăugat că Daniel Florea a fost denunțătorul în acest dosar.

„Am urcat în avion, avionul a stat 15 minute după care a golit tot avionul că este o alertă cu bombă. Am făcut un control la controlul de rutină și am așteptat să fim din nou urcați în autobuz. Înainte să mă urc în autobuz, a venit un polițist și m-a întrebat dacă vreau să-l urmez. Am ajuns la sediul Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni și mi s-a adus la cunoștință că am un mandat de aducere în calitate de suspect într-un dosar din 2021. M-am urcat în mașină și am venit la sediul DNA. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, cauza dosarului", a spus Piedone, care a adăugat că nu a dat astăzi nicio declarație.

„Denunțătorul este dl fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea. Se pare că s-a denunțat singur în acest dosar. S-a deranjat foarte tare când am scos foarte multe nereguli din Sectorul 5", a mai spus Piedone. „Stim cu totii ca marti e sentinta finala in dosarul Colectiv. Au fost nenumarate amanari, eu nu sunt fugar, daca as fi vrut puteam sa fug de 1.000 de ori din tara. Dar la tepele pe care le-au luat probabil s-au gandit ca fuge si Piedone din tara. Nu fug din tara, imi astept sentinta cu capul sus. Nu sunt fugat, astept cu demnitate decizia instantei", a spus edilul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE