Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Piața imobiliară din Londra in colaps. Oamenii nu vor să locuiască în oraș. Apartamentele de lux au rămas fără chiriași de două luni

Postat la: 25.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Piața imobiliară din Londra se prăbușește în condițiile în care vânzările de locuințe noi scad dramatic din cauza restricțiilor care afectează cererea și amână proiectele de construire de noi apartamente. Pe de altă parte, nivelul mediu al chiriilor caselor de lux din Londra a suferit cel mai grav declin de la ultima criză financiară încoace. Londonezii evită să locuiască în oraș în ciuda scăderii chiriilor.

Tranzacțiile imobiliare au scăzut cu 27% în ultimul trimestru al anului trecut, iar proiectele noi sunt amânate, scrie Bloomberg. Restricțiile afectează cererea și îi determină pe investitori să fie reținuți în privința noilor proiecte imobiliare, iar pe londonezi să evite să locuiască în oraș. Centrul Londrei a înregistrat anul trecut cel mai mic număr de construcții începute într-un deceniu și cele mai puține vânzări de case din 2011. Industria pare să adopte o abordare prudentă a investițiilor, se arată într-un raport al Molior London. Încetinirea ritmului a fost și mai pronunțată în centrul Londrei, unde piața imobiliară depinde în mod deosebit de călătoriile internaționale și de afacerile derulate.

Deşi proprietarii scad în mod constant chiriile, exigenţele noilor locatari au crescut. Casele din cele mai scumpe zone ale capitalei Marii Britanii au rămas goale în ultimele două luni, reprezentând cea mai lungă perioadă de aşteptare de la ultima criză financiară încoace, în ciuda faptului că media chiriilor a scăzut în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu.Trecerea la programele de muncă la domiciliu și lipsa turiştilor au afectat din plin zone precum Mayfair şi Knightsbridge. În consecinţă, proprietarii au redus în mod constant chiriile. Totodată, restricţiile de circulaţie şi posibilitatea ca perioada de carantină să fie extinsă până în vară vor afecta tot mai mult veniturile proprietarilor, de vreme ce proprietarii nu au reuşit să închirieze locuinţele turiştilor şi studenţilor străini, surse sigure de venit de-a lungul unui an normal.

Nivelul mediu al chiriilor caselor de lux din Londra a suferit cel mai grav declin de la ultima criză financiară încoace, scăzând doar în decembrie cu peste 14% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019. Însă, pentru potenţialii chiriaşi este un moment prielnic pentru a negocia, în condiţiile în care "proprietarii încearcă să limiteze cât mai mult golurile lăsate de pandemie, însă realitatea este că nu au mai există atât de mulţi chiriaşi ca înainte, iar cei care au rămas tind să fie mai pretenţioşi", spune Marcus Dixon, şeful diviziei de cercetare din cadrul LonRes, care analizează evoluția pieței imobiliare din Regatul Unit. În capitala britanică, preţul mediu al unei locuinţe a depăşit pragul de 500.000 de lire pentru prima dată în istorie, conform unui raport al Biroului Naţional de Statistică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE