Pfizer vrea mai mulți bani de pe urma bolnavilor de COVID - Medicamentul său antiviral, la preț aproape triplu
Postat la: 23.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pfizer a dezvăluit că a majorat prețul de listă al unei cure de Paxlovid - medicamentul său antiviral care salvează vieți și care este utilizat pentru a reduce riscul de COVID-19 sever la persoanele cele mai vulnerabile - la aproape 1.400 de dolari, mai mult decât dublu față de cei aproximativ 530 de dolari pe care guvernul american i-a plătit pentru acest tratament în faza de urgență a pandemiei.
Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, menționase într-o convorbire cu investitorii, la începutul săptămânii trecute, că firma va crește prețul Paxlovidului pe măsură ce va trece de la distribuția guvernamentală la piața comercială, la sfârșitul acestui an. Însă, el nu a anunțat atunci noul preț de listă. În schimb, compania a dezvăluit majorarea de peste două ori într-o scrisoare adresată farmaciilor și clinicilor, datată miercuri. The Wall Street Journal a fost primul care a raportat prețul de listă de 1.390 de dolari după ce a consultat scrisoarea.
Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat pentru Journal că "stabilirea prețului pentru Paxlovid se bazează pe valoarea pe care o oferă pacienților, furnizorilor și sistemelor de sănătate datorită rolului său important în a contribui la reducerea spitalizărilor și deceselor legate de COVID-19".
O analiză cost-eficiență realizată anul trecut a determinat valoarea Paxlovid la o valoare cuprinsă între 563 și 906 dolari pe ciclu de tratament, potrivit organizației non-profit de supraveghere a prețurilor medicamentelor The Institute for Clinical and Economic Review.
Prețul de listă nu reprezintă neapărat ceea ce oamenii și asiguratorii vor plăti pentru medicament. Costul va fi negociat cu managerii de beneficii farmaceutice (PBM), intermediari independenți care supraveghează beneficiile medicamentelor de prescripție și coplățile pentru asiguratorii de sănătate, programele federale și alți plătitori. O persoană familiarizată cu decizia de stabilire a prețurilor Pfizer a declarat pentru Journal că firma a stabilit un preț de listă mai mare pentru a putea oferi reduceri și rabaturi mai mari către PBM-uri și asigurători.
Dar aceste reduceri și discounturi, care în prezent nu sunt transparente, nu sunt întotdeauna transferate de la PBM-uri la asigurători și alți plătitori. Astfel, ele pot contribui la creșterea vertiginoasă a costurilor generale ale asistenței medicale în SUA - care cheltuiește de departe mai mult pentru asistență medicală decât orice altă țară cu venituri ridicate, deși are multe dintre cele mai proaste rezultate în materie de sănătate dintre toate țările cu venituri ridicate.
Deocamdată, cei acoperiți de Medicare sau Medicaid și cei care nu sunt asigurați vor continua să aibă acces gratuit la Paxlovid până în 2024 prin intermediul unui program guvernamental. Iar guvernul și Pfizer vor oferi programe de asistență pentru reducerea prețului timp de mai mulți ani după aceea. Fără asistență, persoanele care nu sunt asigurate s-ar confrunta cu prețul de listă puternic crescut.
Cu toate acestea, cu asistență și reduceri, medicii și alți susținători spun că prețurile de listă mai mari vor duce la o utilizare mai redusă a medicamentului, care este deja distribuit inegal la nivel mondial și subutilizat în SUA, în special în mediile în care este cel mai benefic.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
-
Cercetătorii atrag atenția: Un virus banal ar putea declanșa boala Alzheimer
Un virus comun, cu care majoritatea oamenilor vin în contact încă din copilărie, ar putea fi responsabil pentru apariția bolii Alzheimer la anumite persoane, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona.
-
Dovezi ciudate dintr-o carieră din Europa ale unor "autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani ar putea schimba cursul istoriei
Niște denivelări ciudate dintr-o carieră din Europa s-au dovedit a fi „autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani pentru unii dintre cei mai mari dinozauri din Jurassic.
-
Europarlamentar român neafiliat: "Vestul aproape nu mai există. E dezmembrat bucată cu bucată!"
Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă consideră că „vestul" - așa cum era cunoscut el odinioară - „aproape nu mai există". „Oricine va fi ales, va trebui urgent să învețe relații internaționale pe pâine.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu