Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Petrișor Peiu la Gold FM: "Cei care vor să impună certificatul de identitatea digitală sunt mâna de oameni care vor să impună controlul total!"

Postat la: 27.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ONU a silit băncile de pretutindeni să introducă certificatul digital obligatoriu pentru toți clienții. În emisiunea „Dincolo de propagandă", moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petrișor Peiu a explicat care sunt efectele unei astfel de măsuri.

„O mână de oameni care au aceste idei comune despre controlul total se regăsesc în tot felul de instituții și încearcă încetul cu încetul să impună o agendă care nu are legătură cu agenda politică. Una dintre căile de atingere a obiectivului de control absolut al populației este controlul fluxurilor financiare, care se poate realiza prin intermediul acestor monitorizări ale operațiunilor bancare", a punctat Petrișor Peiu.

Prin faptul că diverse instituții bancare vor putea controla identitatea digitală a celor care fac operațiuni bancare, acestea vor putea determina într-o anumită măsură trasabilitatea sumelor de bani, identificând profilul de utilizator al clienților și având posibilitatea de a-i ghida spre un comportament care încurajează consumerismul financiar excesiv. Un astfel de scenariu ar fi părut desprins din cărțile sau filmele SF altădată, dar iată că astăzi tehnologia a avansat atât de mult încât știința prelucrării datelor permite gestionarea unor baze de date imense.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE