ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Peste 750 de jurnaliști semnează o petiție împotriva abordării mass-mediei occidentale asupra războiului din Gaza

Postat la: 12.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Petiția include „doi semnatari de la Reuters și Los Angeles Times, Boston Globe și Washington Post" și reflectă „diviziunile și frustrările din redacții".

Peste 750 de jurnaliști au semnat vineri o scrisoare deschisă care condamna uciderea de către Israel a jurnaliștilor din Gaza și critică abordarea mass-mediei occidentale a războiului, potrivit ziarului american The Washington Post.

Ziarul a raportat că peste 750 de jurnaliști care lucrează pentru zeci de agenții de știri au semnat o scrisoare deschisă care condamna uciderea jurnaliștilor din Gaza de către Israel și critică mediatizarea occidentală a războiului.

Petiția a declarat că „redactorii (mass-mediei occidentale) sunt responsabili pentru discursul inuman care a contribuit la epurarea etnică a palestinienilor".

Petiția include „doi semnatari ai Reuters și ai Los Angeles Times, Boston Globe și Washington Post" și, potrivit ziarului, reflectă diviziunile și frustrările din cadrul redacțiilor.

Ziarul a subliniat că semnarea petiției, pentru unii jurnaliști, a fost un pas îndrăzneț și chiar periculos, adăugând că jurnaliștii de la organizațiile media au fost concediați pentru că au luat poziții de politică publică care i-ar putea expune acuzațiilor de părtinire, potrivit ziarului.

Washington Post observă că mulți scriitori, artiști, cercetători și academicieni au criticat abordarea mass-mediei asupra războiului israelian împotriva Gaza.

Petiționarii au declarat că acesta a fost un apel pentru a-și reafirma angajamentul față de justiție.

Abdullah Fayyad, finalist al premiului Pulitzer în 2022, fost membru al comitetului de redacție al Boston Globe și semnatar al petiției, a declarat: „Sper că după această scrisoare, cultura fricii în jurul acestei probleme va fi inversată, iar factorii de decizie, jurnaliștii și editorii îi vor face să se gândească de două ori la limbajul pe care îl folosesc".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE