ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Peste 140 de angajaţi Meta, diagnosticaţi cu depresie şi PTSD, după ce au fost nevoiţi să urmărească conţinut violent. Compania, chemată în instanță

Postat la: 19.12.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 140 de moderatori de conţinut Facebook angajaţi într-o unitate din Kenya au fost diagnosticaţi cu tulburare de stres post-traumatic severă, cu anxietate generalizată şi depresie majoră, în consecinţă au decis să dea în judecată compania Meta.

Imaginile pe care au trebuit să le modereze astfel încât să nu devină vizibile pe reţeaua socială i-a făcut pe unii dintre ei să leşine, să verse sau chiar să fugă de la birourile lor, fiind vorba inclusiv de necrofilie şi zoofilie. Din această cauză, zeci de moderatori africani au început să bea excesiv şi să se drogheze, în timp ce alţii nu puteau adormi fără somnifere. O parte chiar au divorţat, pentru că nu s-au mai putut conecta cu familiile lor.

A existat şi o categorie de moderatori însărcinaţi cu eliminarea videoclipurile grupărilor teroriste şi care au început să devină paranoici şi să creadă că, în drum spre casă, vor fi vânaţi şi ucişi, notează Observator. Moderatorii, care lucrau între 8 și 10 ore pe zi, erau forțați să vizioneze conținut extrem de violent. Condițiile de muncă erau dificile: angajații lucrau într-un spațiu rece, asemănător unui depozit, sub lumini puternice, iar activitatea lor era monitorizată la minut.

Un aspect îngrijorător al cazului este diferența de tratament: moderatorii din Kenya erau plătiți de opt ori mai puțin decât colegii lor din SUA, deși făceau aceeași muncă traumatizantă. În prezent, aproape 190 de moderatori au intentat proces împotriva Meta și Samasource, acuzându-le de vătămare psihică intenționată, practici neloiale de angajare și chiar sclavie modernă.

Meta susține că ia în serios sprijinul moderatorilor și oferă consiliere și asistență medicală prin contractorii săi. Compania afirmă că folosește tehnici precum încețoșarea imaginilor și redarea în monocrom pentru a reduce impactul conținutului grafic. Atât Meta, cât și Samasource au refuzat să comenteze acuzațiile specifice din cauza procesului în curs.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE