Pentru a reduce stresul din rețea, companiile de electricitate pot deconecta de la distanță încărcătoarele de vehicule electrice lăsând șoferii blocați
Postat la: 04.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Având în vedere că disponibilitatea energiei electrice este în scădere rapidă din cauza conversiei vehiculelor de la gaz la electricitate, multe rețele electrice sunt acum în pericol de colaps. Pentru a atenua această situație, unele dintre ele au acum puterea de a opri încărcătoarele de vehicule electrice (VE) de acasă ale oamenilor ori de câte ori sistemul devine prea supraîncărcat.
În Australia, manualul de conectare a rețelei electrice din Queensland (QECM), care oferă un cadru pentru funcționarea rețelei din regiune, menționează în secțiunea 8 o propunere de limitare sau de oprire totală a echipamentelor de încărcare a VE de către operatorii Ergon Energy și Energex, aceștia fiind furnizori de servicii de rețea distribuită sau DNSP, pentru echipamentele conectate cu o putere mai mare de 20 de amperi.
Pentru a pune acest lucru în perspectivă, un încărcător monofazat casnic standard pentru vehicule electrice utilizează 32 de amperi de energie, ceea ce înseamnă că încărcătoare cu chiar mai puțini amperi ar putea fi reduse sau întrerupte într-o clipă dacă furnizorii de energie ar decide că o astfel de acțiune este necesară pentru a proteja rețeaua.
Liderii globaliști australieni doresc ca până în 2030 să circule 3,8 milioane de vehicule electrice pe șosele; în prezent, există doar 83.000 de astfel de vehicule.
Ca să fim corecți, ideea de "gestionare a cererii", așa cum o numesc ei, este unică în Queensland. Este ceva care există deja pentru mașinile de curățat piscinele rezidențiale, sistemele de apă caldă și unitățile de aer condiționat, toate acestea fiind reglementate în cadrul așa-numitului program "Peaksmart".
În esență, sistemele de mare putere care utilizează multă energie electrică se află sub controlul deplin al furnizorilor de energie din Queensland. Ori de câte ori cererea de vârf pentru energie este prea mare, acești furnizori vor opri aparatele de curățat piscine, sistemele de apă caldă, unitățile de aer condiționat și, în curând, și stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, pentru a împiedica colapsul rețelei.
"Peaksmart oferă gospodăriilor o reducere în bani; în schimb, operatorul poate opri de la distanță aparatele de aer condiționat în timpul orelor de funcționare de vârf (vara) pentru a reduce presiunea asupra rețelei de energie", explică rapoartele despre cum funcționează programul.
"Lansarea pe scară largă a unor astfel de programe a fost desemnată drept un potențial catalizator pentru a închide mai repede centralele electrice pe cărbune - în contextul impulsului net zero - și pentru a adopta, în schimb, surse de energie regenerabilă mai intermitente, cum ar fi energia eoliană, solară și bateria."
Toate acestea sugerează că operatorii de rețea au foarte puțină încredere în faptul că pot face față absorbției de EV-uri necesare pentru ca Australia să își atingă obiectivele "net zero", care sunt, de asemenea, obiectivele Statelor Unite și ale altor națiuni occidentale.
"Adoptarea VE ar putea crește cererea de vârf cu până la 60% chiar în întreaga piață națională de electricitate", avertizează parlamentarul federal al Partidului Național Keith Pitt, el însuși inginer electrician.
"Asta ar însemna că ar fi nevoie de o creștere de 60 la sută a capacității de generare a energiei electrice, de transport și de distribuție. Deci, asta înseamnă fiecare substație, fiecare cablu, fiecare punct de alimentare, fiecare casă - va costa o avere absolută".
Guvernul federal laburist al Australiei își propune să aibă 3,8 milioane de vehicule electrice pe șosele până în anul 2030, acesta fiind anul asociat cu cadrul Agendei 2050 a globaliștilor pentru noua lor ordine mondială autoritară. În prezent, în Australia există doar 83.000 de vehicule electrice pe șosele.
De asemenea, guvernul australian dorește să extindă masiv rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice. Obiectivul este ca 100.000 de întreprinderi să primească încărcătoare, alături de 3,8 milioane de gospodării. De asemenea, vor să pună la dispoziția publicului 1.800 de încărcătoare "rapide" în întreaga țară.
"Inițiativa vine ca parte a unui efort mai larg pentru a ajunge la un nivel net zero până în 2050 și pentru a reduce emisiile cu 43% până în 2030", explică rapoartele. "Mai mult, guvernul laburist speră ca 82% din piața națională de electricitate să fie alimentată de surse regenerabile".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu