Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pentru a reduce stresul din rețea, companiile de electricitate pot deconecta de la distanță încărcătoarele de vehicule electrice lăsând șoferii blocați

Postat la: 04.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Având în vedere că disponibilitatea energiei electrice este în scădere rapidă din cauza conversiei vehiculelor de la gaz la electricitate, multe rețele electrice sunt acum în pericol de colaps. Pentru a atenua această situație, unele dintre ele au acum puterea de a opri încărcătoarele de vehicule electrice (VE) de acasă ale oamenilor ori de câte ori sistemul devine prea supraîncărcat.

În Australia, manualul de conectare a rețelei electrice din Queensland (QECM), care oferă un cadru pentru funcționarea rețelei din regiune, menționează în secțiunea 8 o propunere de limitare sau de oprire totală a echipamentelor de încărcare a VE de către operatorii Ergon Energy și Energex, aceștia fiind furnizori de servicii de rețea distribuită sau DNSP, pentru echipamentele conectate cu o putere mai mare de 20 de amperi.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, un încărcător monofazat casnic standard pentru vehicule electrice utilizează 32 de amperi de energie, ceea ce înseamnă că încărcătoare cu chiar mai puțini amperi ar putea fi reduse sau întrerupte într-o clipă dacă furnizorii de energie ar decide că o astfel de acțiune este necesară pentru a proteja rețeaua.

Liderii globaliști australieni doresc ca până în 2030 să circule 3,8 milioane de vehicule electrice pe șosele; în prezent, există doar 83.000 de astfel de vehicule.
Ca să fim corecți, ideea de "gestionare a cererii", așa cum o numesc ei, este unică în Queensland. Este ceva care există deja pentru mașinile de curățat piscinele rezidențiale, sistemele de apă caldă și unitățile de aer condiționat, toate acestea fiind reglementate în cadrul așa-numitului program "Peaksmart".

În esență, sistemele de mare putere care utilizează multă energie electrică se află sub controlul deplin al furnizorilor de energie din Queensland. Ori de câte ori cererea de vârf pentru energie este prea mare, acești furnizori vor opri aparatele de curățat piscine, sistemele de apă caldă, unitățile de aer condiționat și, în curând, și stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, pentru a împiedica colapsul rețelei.

"Peaksmart oferă gospodăriilor o reducere în bani; în schimb, operatorul poate opri de la distanță aparatele de aer condiționat în timpul orelor de funcționare de vârf (vara) pentru a reduce presiunea asupra rețelei de energie", explică rapoartele despre cum funcționează programul.

"Lansarea pe scară largă a unor astfel de programe a fost desemnată drept un potențial catalizator pentru a închide mai repede centralele electrice pe cărbune - în contextul impulsului net zero - și pentru a adopta, în schimb, surse de energie regenerabilă mai intermitente, cum ar fi energia eoliană, solară și bateria."

Toate acestea sugerează că operatorii de rețea au foarte puțină încredere în faptul că pot face față absorbției de EV-uri necesare pentru ca Australia să își atingă obiectivele "net zero", care sunt, de asemenea, obiectivele Statelor Unite și ale altor națiuni occidentale.

"Adoptarea VE ar putea crește cererea de vârf cu până la 60% chiar în întreaga piață națională de electricitate", avertizează parlamentarul federal al Partidului Național Keith Pitt, el însuși inginer electrician.

"Asta ar însemna că ar fi nevoie de o creștere de 60 la sută a capacității de generare a energiei electrice, de transport și de distribuție. Deci, asta înseamnă fiecare substație, fiecare cablu, fiecare punct de alimentare, fiecare casă - va costa o avere absolută".

Guvernul federal laburist al Australiei își propune să aibă 3,8 milioane de vehicule electrice pe șosele până în anul 2030, acesta fiind anul asociat cu cadrul Agendei 2050 a globaliștilor pentru noua lor ordine mondială autoritară. În prezent, în Australia există doar 83.000 de vehicule electrice pe șosele.

De asemenea, guvernul australian dorește să extindă masiv rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice. Obiectivul este ca 100.000 de întreprinderi să primească încărcătoare, alături de 3,8 milioane de gospodării. De asemenea, vor să pună la dispoziția publicului 1.800 de încărcătoare "rapide" în întreaga țară.

"Inițiativa vine ca parte a unui efort mai larg pentru a ajunge la un nivel net zero până în 2050 și pentru a reduce emisiile cu 43% până în 2030", explică rapoartele. "Mai mult, guvernul laburist speră ca 82% din piața națională de electricitate să fie alimentată de surse regenerabile".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE