Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pe cine au votat bucureștenii drept cea mai bună variantă la Primăria Capitalei

Postat la: 17.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de către CURS, pe un eșantion reprezentativ pentru populația Capitalei, Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General.

40% din cei chestionați au considerat-o potrivită și foarte potrivită , în timp ce pe locul secund, la mare distanță, se situează un fost Primar, Traian Băsescu, cu 29%. Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

De remarcat că actualul Primar General înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari.

În ce privește genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureștiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau barbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Un alt fapt relevat de sondajul CURS este acela că bucureștenii își doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporție covârșitoare - (90%) consideră că pe scena politică trebuie să fie un echilibru între partidele de stânga și de dreapta, și unele și altele fiind indispensabile pentru democrație.

Potrivit sondajului menționat, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt:
Poluarea/salubrizarea ineficientă - 19%
Aglomerația - 13%
Situația din grădinițe/școli - 12%

În legătură cu activitatea Primarului general Gabriela Firea, bucureștenii apreciază în proporție foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei, favorabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități - 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%).

În ce privește marile proiecte de infrastructură demarate de Primarul General Gabriela Firea, cele mai oportune sunt considerate de către bucureșteni, potrivit sondajului amintit, următoarele:

Spitalul Metropolitan - 94%
Noua sală polivalentă - 93%
Lărgire Prelungirea Ghencea - 93%
Pod rutier Petricani - 92%
Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză - 92%

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3 la sută.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE