Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Patriarhul Daniel: "În 1989 autorităţile comuniste au interzis închinarea la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie. Peste câteva luni regimul a căzut!"

Postat la: 27.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În predica rostită marţi cu ocazia celei de-a doua azi a sărbătorii Sfântului Dumitru, Patriarhul Daniel a spus că autorităţile comuniste au interzis în octombrie 1989 pelerinajul la sfintele moaşte, iar "peste câteva luni regimul comunist a căzut".

Afirmaţiile Patriarhului au fost făcute pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La pelerinajul de la Dealul Mitolopoliei în acest an au putu participa doar persoanele ce au domicilul în Bucureşti.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut", a spus Patriarhul Daniel în timpul predicii sale.

Slujba a fost oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală de către Patriarhul Daniel alături de cei trei episcopi vicari din Bucureşti şi câţiva preoţi şi diaconi. Aproximativ 200 de persoane au putut lua parte la slujbă în spaţiul special amenajat conform măsurilor sanitare menite să combată răspândirea noului coronavirus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE