Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentul European va avea o dezbatere despre Revoluţia din România

Postat la: 14.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că Parlamentul European va avea, luni, o dezbatere despre Revoluţia din România, exact la la 30 de ani debutul acesteia la Timişoara. "Toţi cei 32 de parlamentari români, indiferent de apartenenţa politică, au putut să facă propuneri pe proiectul de text şi îl vor susţine în plen", a anunţat Băsescu.

"Revoluţia din România în dezbaterea Parlamentului European! Luni, la Strasbourg, va avea loc un eveniment unic. Se va dezbate o rezoluţie despre Revoluţia Română din Decembrie 1989. Dezbaterea are loc în ziua de 16 Decembrie, exact la 30 de ani de la începerea Revoluţiei la Timişoara, iar votul în plenul Parlamentului pentru Rezoluţie se va da Joi, 19.12.2019", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Europarlamentarul PMP a precizat că "toţi cei 32 de parlamentari români, indiferent de apartenenţa politică, au putut să facă propuneri pe proiectul de text şi îl vor susţine în plen". "La fel de important este că liderii tuturor grupurilor parlamentare au fost de acord cu propunerea grupului PPE de a se introduce în dezbaterea Plenului Parlamentului Rezoluţia despre Revoluţia Română", a mai scris Băsescu.

În urmă cu 30 de ani, în Decembrie 1989, la Timişoara au izbucnit evenimentele care au dus la căderea comunismului din România. În data de 15 Decembrie 1989 s-a aprins scânteia Revoluţiei, când mai mulţi timişoreni s-au adunat în faţa Bisericii Reformate din Timişoara pentru a-l susţine pe pastorul Laszlo Tokes, care urma să fie evacuat de regimul comunist.

Susţinerea pastorului reformat s-a transformat, a doua zi, într-o adevărată revoltă, iar în aceeaşi seară au avut loc primele arestări ale celor care demonstrau în Piaţa Maria din Timişoara, acolo unde se află Biserica Reformată. În data de 17 Decembrie 1989, la Timişoara se trăgea înspre manifestanţi, tot atunci au căzut şi primele victime.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE