Pariuri sportive vs. jocuri de cazinou: riscuri, diferențe, recompense!
Postat la: 24.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În Româna, jocurile de cazinou și pariurile sportive sunt legale și reglementate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care se află sub conducerea Ministerului de Finante Publice. Aproximativ 25% din populația adultă din România este pasionat de gambling și pariază sau își încearcă norocul la jocurile de cazinou. Anual, industria este evaluată la aproximativ 1.5 miliarde de euro, iar la bugetul de stat ajung peste 240 de milioane de euro din taxe și impozite.
Orice online casino romania are nevoie de licență pentru a-și desfășura activitate legal în țara noastră. Este o industrie care a luat amploare după anii 2000, odată cu evoluția internetului și a tehnologiei, prilej cu care cazinourile online au crescut în popularitate. Atât pariurile sportive, cât și jocurile de cazinou sunt în atenția românilor. Platformele digitale de jocuri integrează și pariurile sportive, iar cei ce doresc să-și încerce norocul pot paria pe evenimentele sportive în timp ce se bucură și de rundele de la păcănele.
Pariuri sportive
Pariurile sportive și jocurile de cazinou au anumite riscuri și recompense, dar și numeroase diferențe. Una dintre cele mai populare forme de gambling este pariuri sportive. Recunoscute și sub denumirea de sports betting sau pronosport, pariurile sportive sunt în România de zeci de ani.
Un pariu plasat pe o cursă sau un joc permite fanilor să-și demonstreze cunoștințele despre un sport sau să-și arate loialitatea față de o anumită echipă sau concurent.
Pariurile sportive pot însufleți competiții, de altfel plictisitoare, atunci când sistemele de handicap care oferă cote și marje de puncte măresc miza pariorilor în competiție. Istoria pariurilor sportive a început odată cu evoluția curselor de cai, însă astăzi forbalul este preponderent în topul sporturilor preferate de pariori.
Pariurile sportive sunt bazate pe competițiile sportive planificate, existând numeroase opțiuni de pariere. Astăzi, oricine poate paria pe un meci de fotbal, pe o cursă de Formula 1 sau pe orice alt eveniment sportiv desfășurat local sau la novel global. Casele de pariuri pun la dispoziția pariorilor sute de evenimente din zeci de țări, din toate domeniile sportive.
Astăzi, una dintre cele mai comune forme de pariuri sportive este bazată pe cote, în care un cazinou sau o casă de pariuri evaluează concurenții într-o competiție și stabilesc cotele de câștig. Cotele pot fi sub formă de fracții, de exemplu 2:00, 2:15 sau sub forma 2 la 1, 5 la 1, 1 la 4 și așa mai departe.
Inclusiv pentru fiecare meci există multe alte opțiuni de pariere. Cele mai frecvente pariuri sunt plasate pe meciurile de fotbal. Dincolo de clasicul pariu 1 X 2, astăzi se poate paria pe multe alte evenimente cum ar fi marcatori, numărul golurilor, cartonaje galbene sau roșii, dar și combinații 1X, X2, 12 sau pariuri pauză/final. Se poate paria LIVE, în timpul meciului sau se pot plasa pariuri înainte de meci. Cei mai inspirați se aventurează să pună pe un bilet mai multe evenimente, crescându-și cota, dar în același timp și riscurile.
Pasionații de pariuri sportive pot să-și crească șansele de câștig dacă dobândesc suficiente cunoștințe despre competițiile sportive, echipe, jucători, evoluții. Evident că la mijloc există și o doză de hazard. Proliferarea mediatizării sportului și varietatea de servicii de informare disponibile oferă jucătorilor un sentiment de control și încredere care îi încurajează să parieze. Ei continuă să parieze chiar și atunci când pierd, punând pierderile pe seama ghinionului sau a performanțelor proaste ale jucătorilor, antrenorilor sau arbitrilor.
Jocuri de cazinou
Jocurile de cazinou sunt independente de factorii externi sau de alte evenimente competiționale. Indiferent că vorbim de jocurile de masă sau de sloturi, acestea sunt guvernate în procente foarte mari de matematică și probabilități. Bine, am putea spune că și de hazard.
Cu alte cuvinte, jucătorii au nevoie să știe regulile și să stabilească diferite strategii de joc în funcție de jocul de masă ales, cum ar fi poker, blackjack, ruletă sau baccarat. Fiecare meci e unic prin prisma celor prezenți la masă, dar și pe experiența celor ce joacă.
Când vine vorba de poker, clar competiția este între jucători sau jucători și dealer. Însă la blackjack sau ruletă, competiția este între jucători și dealerul, reprezentant al cazinoului. Fiecare joc atrage anual milioane de jucători la nivel global.
În cazul sloturilor, situația e mult mai simplă pentru jucători, dar și riscurile sunt altele. Păcănelele se regăsesc în majoritatea cazinourilor stradale, online și în toate sălile de jocuri. Sunt cele mai populare îmn rândul pasionaților de gambling, asigurând o mare parte din venituri pentru operatorii de cazinouri.
Jucătorii nu au nevoie de studii sau strategii pentru a juca la sloturi, cu mici excepții când pot decide când să se oprească sau când să joace. E suficient doar să aplice miza și să pună în mișcare mecanismul. Rezultatul se va afișa pe ecran în fracțiune de secundă. Atât de simplu!
În concluzie, atât pariruile sportive, cât și jocurile de cazinou sunt la mare căutare printre români. Ambele sunt extrem de populare și frecventate cu regularitate de zeci de mii de jucători, cu atât mai mult cu cât ele se regăsesc în majoritatea cazinourilor online.
Cei ce aleg să-și încerce norocul la pariuri sportive au nevoie de cunoștințe despre meciurile alese și să aleagă pariul potrivit pentru a-și optimiza șansele de câștig. Oricând pot apărea și surprize, așa că este bine să luați în calcul și acest lucru. Nu mereu favoriții sunt câștigători.
În schimb, cei ce aleg să-și încerce norocul la jocurile de cazinou au nevoie de cunoștințe și de ceva mai mult noroc. Sunt jocuri la care pariorii trebuie să respecte regulile și să aplice anumite strategii. Însă există și sloturile unde totul este în mâna hazardului. Fiecare rotire e unică și oricând poate aduce o șansă în plus spre reușită.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu