Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Panică maxima într-o gară din Teleorman. Un tren de pasageri a luat foc

Postat la: 26.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este alertă într-o gară din județul Teleorman. În urmă cu puțin timp, un tren de călători a luat foc. Flăcările sunt imense și se pot observa de la câțiva kilometri distanță.

Din estimările șefului de tren, în toate garniturile se aflau aproximativ 100 de călători. Acesta, în timp ce disloca garniturile de tren de cele în care se manifesta incendiul, s-a intoxicat ușor cu fum, este conștient și cooperant și i se administrează oxigen.

Incendiul a fost lichidat în acest moment.

La fața locului s-au trimis două microbuze, de la Detașamentul Alexandria și Detașamentul Rosiorii de Vede pentru preluarea mai multor călători. De asemenea, CFR Călători a precizat că a trimis o locomotivă Diesel pentru preluarea celorlalte garnituri neafectate de flăcări.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.
UPDATE ORA 18.00. Cinci trenuri sunt oprite temporar

La această oră, următoarele cinci trenuri de călători au fost oprite temporar, pe perioada intervențiilor desfășurate de organele abilitate, în stațiile adiacente:

R 9307, circulă în relația Roșiori Nord - Craiova, staționează în Măldăieni

IR 1693, circulă în relația București Nord - Timișoara Nord, staționează în Roșiori Nord

IR 15935-2, circulă în relația Craiova - Brașov, staționează în Radomirești

IR 1522, circulă în relația Păușa - București Nord, staționează în Radomirești

IR 1835, circulă în relația București Nord - Cluj, staționează în Roșiori, anunță purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
Circulația va fi reluată cu tracțiune Diesel, pe un singur fir, după stingerea incendiului

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, informeză că circulația feroviară este oprită la această oră între stațiile Măldăieni - Mihăești din cauza unui incendiu izbucnit la ultimele două vagoane din compunerea trenului IR 1825, care circulă în relația București Nord - Târgu Jiu.

Cele două vagoane au fost decuplate de la garnitură, fiind de asemenea avizate organele abilitate de intervenție.

Circulația trenurilor rămâne închisă pe ambele fire până la finalizarea operațiunilor de intervenție, iar după stingerea incendiului traficul va fi reluat cu tracțiune Diesel doar pe un singur fir, pentru ambele sensuri de circulație, deoarece este necesară și intervenția echipelor de specialitate ale CFR SA pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică pe ambele fire de circulație, mai arată purtătorul de cuvânt al CFR SA.
Știrea inițială

Incendiul a izbucnit la vagonul unui tren de călători în gara Măldăeni, din Teleorman. Călătorii au sesizat fumul gros și au dat alarma. Mai multe autospeciale de stingere au fost trimise în zonă.
Aproximativ 50 de călători au coborât din tren înainte de a se extinde focul

La sosirea salvatorilor, aproximativ 50 de călători se autoevacuaseră din tren, iar focul se extindea cu repeziciune și se manifesta la deja la două vagoane. Până acum nu au fost înregistrate victime. Pompierii se lupta cu flăcările în aceste momente.
Traficul feroviar este oprit

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este oprit pe magistrala 900, la intrare în stația CF Măldăeni, județul Teleorman, după ce la nivelul unui tren de călători, cu 100 de persoane la bord, compus din cinci vagoane, care circulă pe relația București -Târgu Jiu, a izbucnit un incendiu la ultimele două vagoane.

Călătorii au fost transbordați în primele trei vagoane, acestea fiind decuplate de ultimele două care au luat foc. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. În acest moment, pompierii acționează pentru lichidarea incendiului, precizează INFOTRAFIC.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE