ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Pacienţi bătuți, înfometați și „pedepsiţi" cu electroşocuri. Cum erau torturați bolnavii într-un spital din România

Postat la: 12.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două anchete sunt în derulare la Spitalul de Psihiatrie din Ștei (județul Bihor), după ce s-a descoperit că angajații foloseau un pistol cu electroşocuri asupra pacienţilor. Bolnavii erau torturați, bătuţi, hrăniți cu alimente stricate şi ţinuţi în condiţii mizere, dezvăluie Observator News în seara de 11 octombrie 2024.

"Din cadrul discuţiilor cu pacienţii, echipa de monitorizare a reţinut că aceştia sunt bătuţi, agresaţi fizic şi verbal, ameninţaţi şi electrocutaţi cu aparat de electroşocuri, aparat care a fost găsit în salonul nr.1, etaj 2 al Secţiei 1 Psihiatrie bărbaţi, care era folosit de personalul angajat al spitalului", menționează raportul Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Aparatul cu electroșocuri a fost găsit într-un salon al spitalului. În acel moment, inspectorii de monitorizare au anunțat Poliţia, precizează sursa citată. "Cel care a adus aparatul în spital a declarat că l-a adus pentru a-l folosi ca lanternă, pentru că el avea şi un dispozitiv care avea şi lanternă. Sunt cinci pacienţi asupra cărora au fost găsite echimoze şi vânătăi", a spus Horia Miara, managerul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ştei. Asistenta şefă şi medicul şef de secţie sunt acum considerați complici la aceste umilințe, deoarece n-ar fi informat managerul spitalului despre abuzurile asupra pacienților.

În unele saloane, păturile nu aveau lenjerii iar saltelele erau murdare si mucegăite. Unele saltele nu aveau nici măcar huse, iar pacienţii dormeau direct pe bureţi, deși în magazie se găseau lenjerii noi, perne şi saltele arată sursa menționată. Din anul 2021 până în prezent, în Spitalul de Psihiatrie din Ştei au murit 24 de pacienți, 11 dintre ei s-au înecat cu mâncare. Până la publicarea acestei informații, Ministerul Sănătății nu a oferit un punct de vedere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE