Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pacienţi chinezi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv

Postat la: 28.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Testele din scaunul pacienţilor vindecaţi şi externaţi au ieşit pozitive în cazul a 13 persoane din China. Aceştia nu sunt însă şi transmiţători ai virusului, spun medicii.

Autorităţile sanitare din Guangdong au declarat marţi că 13 pacienţi cu COVID-19 recuperaţi şi externaţi din spital au fost testaţi din nou la verificări ulterioare, iar aproximativ 14 la sută dintre pacienţii recuperaţi au fost mai târziu testaţi pozitiv. Miercuri, 844 de pacienţi au fost externaţi din spital după ce au fost declaraţi vindecaţi, potrivit AsiaNews.

Autoritatea sanitară a mai spus că niciuna dintre cele 13 persoane nu a prezentat simptome, iar rezultatele testelor în rândul a 104 persoane care au intrat în contact cu respectivii pacienţi au fost negative.

Directorul Diviziei de Boli Infecţioase a Spitalului din Guangzhou, Cai Weiping, a declarat că rezultatele pozitive au fost depistate în eşantioane colectate din scaunul pacienţilor.

Epidemiologul şef al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing spune că ceea ce a determinat rezultatele pozitive reprezintă cheia problemei.

Dacă un virus viu se găseşte în materiile fecale ale pacienţilor recuperaţi, atunci este necesară o vigilenţă crescută, deoarece arată că pacienţii nu s-au recuperat pe deplin şi ar putea infecta pe alţii, spun specialiştii.

Cai susţine că nu se ştie dacă virusul viu sau fragmente de virus au cauzat rezultatele pozitive şi este posibil ca rezultatele testelor să fie inexacte, având în vedere impurităţile din probele de materii fecale.

Yang Zhanqiu, director adjunct al departamentului de biologie patogenă de la Universitatea Wuhan, consideră că testarea fecalelor nu ar trebui inclusă în analizele care determină dacă un pacient poate fi externat, scrie GlobalTimes.

În prezent, pentru ca un pacient să fie considerat vindecat şi să fie externat trebuie să treacă testele la plămâni, să nu mai aibă probleme respiratorii, temperatură şi să aibă două teste consecutive negative de acid nucleic. De asemenea, autorităţile sanitare au solicitat pacienţilor recuperaţi carantină la domiciliu timp de 14 zile şi să vină la spital pentru verificări în a doua şi a patra săptămână după externare.

„Testele sunt foarte sensibile, astfel că, teoretic, chiar şi un fragment de virus ar putea influenţa rezultatul. Dar fragmentele de virus din fecale indică, de asemenea, că virusul este încă viu în corpul pacientului sau că probele de fecale sunt contaminate cu fragmente din altă parte, mai ales atunci când un pacient nu prezintă simptome şi testul are loc la două săptămâni de la externare", a explicat Yang.

De regulă, nu există virus viu în corpul pacientului la aproximativ 10 zile după ce a fost considerat vindecat, spune Yang.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE