Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Părinți români amendați în Germania pentru că au călătorit cu copilul fără să fie vacanță: sunt acuzați că au încălcat dreptul de școlarizare obligatorie!

Postat la: 22.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi părinți români s-au trezit cu amendă din partea autorităților din Germania, deoarece au călătorit cu copilul fără să fie vacanță școlară sau să justifice vreun alt interes pentru minor în călătoria lor, relatează Adevărul, care citează site-ul allgaeuer-zeitung.de.

Polițiștii bavarezi au invocat faptul că părinţii români ar fi încalcat dreptul la școlarizare obligatorie al copilului, informând unitatea școlară din România, la care ar fi trebuit să fie prezent minorul. Urmează ca primăria să stabilească în mod exact cuantumul amenzii, notează sursa amintită. În fapt, legea pe care au invocat-o polițiștii din Germania are echivalent și în România, doar că autoritățile din țara noastră nu-i întreabă pe părinți unde își duc copiii, chiar dacă este vacanță școlară sau nu.

Amenzile pentru părinții ai căror copii absentează de la școală în mod nejustificat sunt cuprinse între 500 și 5000 de lei, scrie sursa precizată. În România, accesul minorilor în baruri, restaurante neînsoțiți, în timpul orelor de la școală, reprezintă, de asemenea, contravenție. Cu toate acestea, oamenii legii nu îi iau pe părinți la întrebări dacă îi văd cu minorii în aceste locuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE