ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Până acum era Teoria Conspiratiei: Ştiinţa vorbește oficial despre o posibilă civilizaţie avansată ce s-ar ascunde în interiorul Pământului

Postat la: 17.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-o nouă lucrare („Ipoteza criptoterestră: un caz de deschidere ştiinţifică pentru o explicaţie pământească ascunsă a fenomenului OZN"), neobişnuită pentru comunitatea științifică, o echipă de cercetători de la Universitatea Tehnologică Harvard și Montana speculează că fenomenul OZN şi-ar putea avea originea în activități ale unor ființe inteligente, ascunse în interiorul Pământului, al Lunii sau chiar ar merge deghizaţi printre noi (de exemplu, trecând drept oameni).

Pentru ştiinţa oficială, această idee de „cripotereștri" ascunși este una extrem de exotică, fiind privită cu scepticism de majoritatea oamenilor de știință. Cu toate acestea, susțin autorii studiului, teoria „merită o considerație autentică într-un spirit de umilință epistemică și deschidere".

Interesul pentru observarea inexplicabilă de OZN-uri de către personalul militar a crescut considerabil în ultimul deceniu. Această atenție a ajuns la un apogeu în vara anului 2023, când fostul ofițer de informații al Forțelor Aeriene Americane, David Grusch, a depus mărturie în fața Congresului American, susținând că Statele Unite au recuperat deja nave spațiale extraterestre ca parte a unui program secret ce există de decenii întregi.

Pentru aceste OZN-uri, există de obicei două explicaţii: (1) o explicație terestră convențională (de exemplu, o tehnologie creată de om) sau (2) o explicație extraterestră (adică civilizații avansate în alte părți ale Cosmosului). Cu toate acestea - spune noul studiu - există și o a treia ipoteză: originea OZN-urilor în interiorul Pământului.

Autorii studiului - Tim Lomas, Brendan Case (ambii de la Univ. Harvard) și Michael Paul Masters (de la Univ. din Montana), pledează pentru posibilitatea existenţei așa-numiților „criptotereștri", în scopul de a explica observațiile OZN-urilor făcute în întreaga lume, în fiecare an. Ei sugerează o serie de ipoteze „criptoterestre":

* Criptotereștrii au venit pe Pământ într-o anumită perioadă de timp sau planetă diferită și s-au ascuns de noi;

* O formă de specii inteligente a evoluat separat de oamenii de pe Pământ și s-au ascuns pe planeta noastră. Lucrarea sugerează că aceștia ar putea fi descendenţi asemănători maimuțelor sau descendenți ai dinozaurilor;

* O rămășiță a unei civilizații antice există pe Pământ, în ciuda faptului că a fost în mare parte distrusă cu mult timp în urmă, ca urmare a unui dezastru natural.

* Posibilitatea apariției a ceva asemănător cu „îngerii" - creaturi care sunt, probabil, de o origine magică supranaturală, cum ar fi „zânele, elfii, nimfele".

Autorii, totuși, admit că aceste teorii sunt foarte greu de admis pentru majoritatea comunității științifice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE