Orori la Școala de Medicină de la Harvard - Bucăți de cadavre, vândute ilegal. Un client a cumpărat piele umană pentru a-și face haine!
Postat la: 15.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fostul manager al morgii de la Şcoala de Medicină de la Harvard se numără printre cele cinci persoane puse sub acuzare miercuri de un mare juriu pentru că ar fi sustras şi vândut părţi din cadavrele donate universităţii din Boston, relatează CNN. Cedric Lodge, în vârstă de 55 de ani, şi ceilalţi inculpaţi au fost acuzaţi că au pus la cale o schemă prin care au vândut pe piaţa neagră diverse organe şi părţi de corp uman din 2018 până în 2023, a precizat Biroul procurorului federal din Pennsylvania.
Procurorii spun că Cedric Lodge, care fusese angajat de Harvard în 1995, permitea uneori potenţialilor cumpărători să intre în morga şcolii pentru a examina cadavrele şi a alege ei înşişi ce părţi să cumpere. În general, cumpărătorii au revândut, la rândul lor, organele.
Cedric Lodge "a furat părţi disecate din cadavre donate, inclusiv capete, creiere, piele, oase şi alte rămăşiţe umane, fără ştirea sau permisiunea (şcolii), şi a scos aceste rămăşiţe de la morga din Massachusetts transportându-le la reşedinţa sa din New Hampshire", se arată în rechizitoriul federal, depus marţi la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Mijlociu din Pennsylvania.
Lodge ar fi conspirat împreună cu soţia sa, Denise, în vârstă de 63 de ani, pentru a vinde rămăşiţele umane altor persoane, printre care Katrina Maclean, în vârstă de 44 de ani, şi Joshua Taylor, în vârstă de 46 de ani, potrivit actului de acuzare.
Maclean este proprietara Kat's Creepy Creations, un magazin din Peabody, Massachusetts, unde ar fi vândut părţile de corp furate altor persoane, se arată în documentele instanţei.
Soţii Lodge, Maclean şi Taylor sunt toţi acuzaţi în rechizitoriu de conspiraţie şi transport interstatal de bunuri furate.
Procurorii federali au precizat într-un comunicat de presă că alte trei persoane se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii separate în legătură cu acest caz, inclusiv o a şasea persoană care fusese anterior pusă sub acuzare în Arkansas. Aceasta era suspectată că a furat părţi de cadavre de la o casă mortuară pentru care lucra.
"Unele infracţiuni sfidează puterea de înţelegere", a declarat procurorul american pentru Districtul Mijlociu din Pennsylvania, Gerard M. Karam. "Furtul şi traficul de rămăşiţe umane loveşte în însăşi esenţa a ceea ce ne face umani. Este absolut îngrozitor. Multe dintre victimele de aici şi-au oferit voluntar corpurile pentru a permite ca rămăşiţele lor să fie folosite pentru a educa profesioniştii din domeniul medical şi pentru a promova interesele ştiinţei şi ale vindecării. Este îngrozitor că s-a abuzat de ele şi de familiile lor în numele profitului. Prin aceste acuzaţii, încercăm să aducem, într-o anumită măsură, dreptatea pentru toate aceste victime", a comentat procurorul de caz.
Cedric Lodge a fost concediat de Şcoala Medicală Harvard la 6 mai, potrivit unei scrisori a universităţii. Oficialii universităţii au numit comportamentul lui Lodge "o trădare abominabilă".
Cadavrele sunt donate în mod voluntar şcolii de medicină de la Harvard în scopuri educaţionale. Când facultatea termină activităţile cu rămăşiţele umane, acestea sunt de obicei incinerate şi sunt fie returnate familiei donatorului, fie sunt îngropate într-un cimitir din Tewksbury, Massachusetts, au explicat procurorii în documentele judiciare.
Potrivit procurorilor, soţii Lodge ar fi furat, vândut şi transportat rămăşiţele - uneori prin intermediul Serviciului Poştal al SUA - din 2018 până la începutul lunii martie 2023. Ei sunt acuzaţi că au comunicat cu clienţii, inclusiv cu Maclean şi Taylor, prin intermediul telefoanelor mobile şi al reţelelor sociale, se arată în rechizitoriu.
De asemenea, Cedric Lodge le-ar fi permis lui Maclean şi Taylor să intre în morga Şcolii de Medicină Harvard pentru a putea alege ce rămăşiţe să cumpere, potrivit actului de acuzare. Maclean i-ar fi plătit lui Cedric Lodge 600 de dolari pentru două feţe disecate, în octombrie 2020, se arată în rechizitoriu. Taylor a plătit peste 37.000 de dolari prin 39 de plăţi efectuate prin PayPal către soţii Lodge.
Maclean este acuzată, de asemenea, că a vândut părţi de cadavre şi altor cumpărători, din mai multe state. De pildă, ar fi vândut piele umană unui bărbat din Pennsylvania care a tăbăcit-o pentru a crea un material din piele, se arată în rechizitoriu.
Atât Maclean, cât şi Taylor sunt acuzaţi că au acceptat aproape 50.000 de dolari în plăţi PayPal în 2021 şi 2022 de la acelaşi bărbat din Pennsylvania pentru rămăşiţele umane furate.
La 19 mai 2019, Taylor ar fi trimis o plată de 1.000 de dolari către Denise Lodge cu menţiunea "capul numărul 7".
În noiembrie 2020, Taylor ar fi trimis 200 de dolari cu menţiunea: "braiiiiiins" (creieeeeer - n.r.), arată documentele judiciare.
Oficialii Universităţii Harvard au declarat miercuri că sunt "îngroziţi să afle că ceva atât de tulburător s-a putut întâmpla în campus - o comunitate dedicată vindecării şi servirii celorlalţi".
"Incidentele raportate sunt o trădare a HMS (Şcolii de Medicină Harvard) şi, cel mai important, a fiecăruia dintre oamenii care au ales în mod altruist să-şi doneze trupurile către HMS prin intermediul programului de donaţii anatomice, pentru avansul educaţiei şi al cercetării medicale", au scris decanii Şcolii de Medicină Harvard, George Daley şi Edward Hundert, într-o scrisoare adresată comunităţii.
"Ne pare foarte rău pentru durerea pe care această veste o va provoca familiilor şi celor dragi, iar HMS se angajează să le fie alături în această perioadă profund dureroasă", au transmis decanii.
Facultatea a declarat că lucrează cu autorităţile federale pentru a examina înregistrările şi pentru a determina care dintre corpurile donate au fost afectate.
Biroul procurorului american va continua să lucreze pentru a identifica victimele şi a contacta familiile acestora, potrivit universităţii.
De asemenea, Harvard a numit un grup extern pentru a-şi evalua programul de donatori anatomici şi politicile morgii "cu scopul de a oferi un feedback constructiv şi recomandări pentru a îmbunătăţi securitatea programului şi a donaţiilor generoase de corpuri pe care le primeşte", se arată în scrisoare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu