Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












OMS-ul lui Bill Gates spune că schimbările climatice necesită vaccinări în masă împotriva țânțarilor migratori

Postat la: 14.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vaccinările în masă vor fi în curând necesare pentru a face față efectelor schimbărilor climatice, inclusiv amenințării bolilor răspândite de țânțarii care migrează în noi regiuni, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, finanțată de Bill Gates.

Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, a făcut aceste comentarii tulburătoare în cadrul unei conferințe de presă recente, în timp ce stătea alături de șeful OMS, Tedros Ghebreyesus.

"În mare parte, este vorba și despre alte utilizări ale instrumentelor care există", a spus ea, "în cazurile în care avem intervenții precum intervenții medicale, terapeutice sau vaccinuri, în funcție de agentul patogen".

"Trebuie să fim capabili să ne pregătim pentru asta".

Van Kerkhove a mai spus că țările trebuie "să analizeze modul în care se schimbă schimbările climatice și dinamica de răspândire și amplificare - și să se pregătească pentru asta".

În ceea ce îl privește pe Ghebreyesus, acesta a declarat că COVID-19 nu mai este o urgență, dar riscul său este încă ridicat. El s-a plâns, de asemenea, că multe țări nu mai raportează datele COVID către OMS.

În ultima lună, doar 25% dintre țări și teritorii au raportat OMS decesele cauzate de COVID-19, potrivit lui Ghebreyesus.

"Și doar 11% au raportat spitalizări și internări în terapie intensivă", a spus el.

"Acest lucru nu înseamnă că alte țări nu au decese sau spitalizări - înseamnă că nu le raportează la OMS".

Ghebreyesus a cerut ca țările să înceapă din nou să raporteze datele către organizația sa.

"Virusul continuă să circule în toate țările, continuă să ucidă și continuă să se schimbe", a avertizat el.

În iunie, OMS a încheiat un parteneriat cu Uniunea Europeană pentru a crea un sistem digital globalizat de pașaport pentru vaccinuri pentru viitoarele pandemii.

La acea vreme, Ghebreyesus a declarat că schimbările climatice, defrișările și urbanizarea vor agrava viitoarele pandemii dacă țările nu vor lua "măsuri concertate și coordonate ca o comunitate globală".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE