Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












OMS și UE au un „parteneriat istoric" pentru un nou certificat verde digital. Terheș: "Se răstoarnă piramida relaționării dintre cetățean și stat!"

Postat la: 14.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost invitat la Cluj Live unde a vorbit despre implementarea certificatului verde digital la nivel global.

„Acest certificat verde care a fost folosit la nivelul Uniunii Europene pentru, chipurile, a facilita librtatea de circulație, când, în fapt, a fost pentru a restricționa libertatea de circulație și a restrânge anumite drepturi și libertăți, va fi folosit în urma unui acord între Comisia Europeană și OMS la nivel global.

Obiectivul inițial nu a fost de a bloca răspândirea virusului, ci controlul populației. Pentru a putea să faci un astfel de control, ai nevoie de tehnologie. Sunt 3 pași pentru a realiza acest control: tehnologie, ceea ce avem, legislație, la care se lucrează în acest moment, pentru că se vorbește despre așa-numitul tratat privind pandemiile, unde se va da OMS-ului o autoritate peste state, și condiționările. Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că acest certificat verde european va fi folosit pentru a facilita libertatea de mișcare la nivel global, va fi folosit ca și certificat de vaccinare și ca un dosar al pacientului.

Se întâmplă la fel ca în perioada pandemiei. Inițial au spus că ai nevoie de o injecție ca să te imunizezi, dupaia au observat că o injecție nu te imunizează, au trebuit două, iar apoi au zis că trebuie booster. Acum s-a ajuns la al 5-lea booster. Gâdiți-vă că o să vină cu o astfel de condiționalitate la nivel global în vederea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale. Se răstoarnă piramida relaționării dintre cetățean și stat. Dacă până acum statul avea nevoie să dovedească faptul că sunt necesare, că sunt legale și proporționale, în cazul de față se schimbă și toți sunt prezumați bolnavi sau purtători de fel și fel de boli.

Ca să poți să-ți exerciți o serie de libertăți, trebuie tu să probezi că ești sănătos, vaccinat etc, ceea ce e total absurd. Mai multe state se opun, dar principala problemă este mentalul colectiv. Toți au spus și în pandemie că la noi nu se poate întâmpla și nu pot ei veni să ne spună. Ba da, pot să vină să ne spună. Trec o lege la nivel european, care are aplicabilitate directă. Certificatul verde european a fost implementat la nivel european printr-un regulament", a spus europarlamentarul român.

De curând, Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană au anunțat un parteneriat istoric prin care se va implementa un nou sistem de control al mobilității la nivel global. Potrivit lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, viitorul sistem global de permis de sanatate digitală va fi „bazat pe principiile echității, inovației, transparenței și protecției datelor și a confidențialității"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE