Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficial BEC: Buletinele de vot ștampilate pe prima pagină nu sunt nule

Postat la: 26.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Buletinele de vot pe care ștampila de control este aplicată pe prima pagină nu sunt considerate buletine nule, a precizat duminică vicepreședintele Autorității Electorale Permanente Marian Muhuleț.

Acesta a citat art 49, litera f din Legea 33/2007 care precizează motivele de nulitate pentru buletinele de vot:

„sunt nule buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare, buletinele de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila "VOTAT" sau la care ștampila este aplicată pe mai multe patrulatere; votul este valabil în cazul în care, deși ștampila aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegătorului este evidentă; buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate".

„Aceste buletine de vot ștampilate pe prima pagina sau în altă poziție nu sunt buletine de vot nule", a subliniat el.

Precizările sale vin după ce USR-PLUS, dar și mai mulți votanți, au semnalat că în secțiile de votare din mai multe județe din țară și din București buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ștampila de control pe prima pagină, față de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. USR-PLUS spune că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE