Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Obligativitatea existenței certificatului energetic pentru clădirile ce se construiesc

Postat la: 14.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vreți să vă construiți o casă? Un arhitect priceput a realizat pentru dumneavoastră un proiect superb, iar lucrările avansează.

Vă pregătiți de recepția la terminarea lucrărilor și actele necesare sunt în ordine?

Nu uitați nici de certificatul energetic, ce trebuie prezentat în original comisiei de recepție întrunite pentru recepția la terminarea lucrărilor,  conform Legii nr. 372 din 2005 republicată.

Acest document se anexează în copie la procesul-verbal de recepție și și constituie parte componentă a cărții tehnice a construcției.

Procesul-verbal încheiat cu ocazia recepției la terminarea lucrărilor și neînsoțit de copia de pe certificat este nul de drept.

În cazul în care clădirea se vinde înainte de recepția la terminarea lucrărilor, nu este necesar să existe în acel moment un certificat de performanță energetică, dar vânzătorul (adică proprietarul, administratorul sau investitorul, după caz) trebuie să pună la dispoziția cumpărătorului informații în vederea evaluării performanței energetice a clădirii, cuprinse în documentația tehnică a acesteia, urmând ca la recepția la terminarea lucrărilor se aplice prevederile legii.

Ce este certificatul energetic și cine-l poate emite?

Certificatul de performanță energetică pentru clădiri (cunoscut și sub numele de certificat energetic) este un document legal tipărit care arată care este performanța energetică a imobilului sau părții de imobil (de exemplu, un apartament) supus certificării.

Acesta poate fi emis doar de către specialiști atestați în condițiile legii (auditori energetici atestați pentru clădiri).

Valabilitatea lui este de 10 ani de la emitere, cu condiția ca imobilul / apartamentul să nu sufere lucrări de renovare majoră (de exemplu anvelopare) ce i-ar schimba consumurile energetice.

Actele necesare pentru obținerea unui certificat energetic

Este și în avantajul proprietarului să solicite un nou document în cazul unor renovări majore, întrucât proprietatea sa (imobilul sau apartamentul) s-ar putea încadra

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE