Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oamenii se vânează unii pe alții din cauza măștilor. Val de reclamații la poliție

Postat la: 27.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cine nu poartă mască, are de furcă nu doar cu Poliţia, ci şi cu cetăţenii cu spirit justiţiar. Curg reclamaţii peste reclamaţii, atât în mediul online, cât şi la Telverde la adresa celor prinşi fără mască pe stradă.

Unora le şi place să fie vigilenţi şi denunţă în mediul virtual orice abatere. Pentru că nu e clar când şi unde putem să ne dăm masca jos în aer liber, oamenii au luat pe cont propriu responsabilitatea şi îşi fac singuri dreptate. Aşadar, au început să reclame persoanele care că nu poartă mască pe stradă. Atât pe reţelele de socializare, cât şi la telefonul verde, sunt făcuţi de ruşine cei care încalcă regula.

În ultima săptămână au fost înregistrate 148 de apeluri la telefonul verde, dintre care 29 au fost confirmate. Doar ieri, au fost înregistrate 30 de sesizări. 63 de reclamaţii au fost şi sub formă de dovezi foto şi video. Doar 11 dintre ele au fost confirmate de poliţişti. Există însă şi reclamagii care fac exces de zel. Şi iau extrem de în serios vânătoarea de nemascaţi.

Bogdan Iancu, antropolog: "Pentru unii, oamenii care nu poartă mască sunt un fel de oameni care vor să le facă rău". Cei care contestă purtarea măştii le fac zile grele nu doar celor vigilenţi, ci şi poliţiştilor. La Bacău, un bărbat a refuzat să se legitimeze. În ajutorul său au mai sărit alţi doi bărbaţi, care la fel nu purtau mască, aşa că poliţiştii au avut nevoie de întâriri. 2080 de amenzi au fost date în Bucureşti, în trei zile de controale în stradă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE