Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oamenii de știință se întreabă dacă OZN-urile ar putea fi relicve ale unei civilizații antice pe Pământ

Postat la: 22.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-un articol recent despre Medium, Avi Loeb, profesor la Harvard și șeful Proiectului Galileo, care își propune să caute dovezi ale vieții și tehnologiei extraterestre, a propus o idee provocatoare: ce se întâmplă dacă unele dintre fenomenele aeriene neidentificate (UAP) care au fost observate de piloții militari și astronomi nu sunt nave spațiale extraterestre, ci mai degrabă relicve ale unei civilizații anterioare de pe Pământ?

Loeb susține că posibilitatea unei "tehnologii" de la o civilizație umană pierdută de mult timp nu ar trebui respinsă fără dovezi. El sugerează că o astfel de civilizație ar fi putut exista înainte de ultima epocă de gheață, când nivelurile mării erau mult mai mici și masele mari de pământ au fost expuse. "Este posibil ca devastatorul eveniment de încălzire globală să fi fost cauzat acum 252 de milioane de ani de poluarea industrială a unei civilizații tehnologice? Acest lucru ar fi necesitat ca prima inteligență să apară cu doar 6 procente mai devreme în istoria de 4.540 de milioane de ani a Pământului", scrie Loeb.

"Orice infrastructură tehnologică rămasă pe suprafața Pământului din acea civilizație timpurie ar fi putut fi demolată de activitatea geologică, inclusiv subducția, acoperită de apă sau afectată de impactul meteoriților și de intemperii." El speculează că această civilizație ar fi putut dezvolta tehnologii avansate, cum ar fi ingineria aerospațială, și a lansat unele dintre dispozitivele lor în orbită sau în spațiul interstelar.

"În secolul trecut al tehnologiei moderne, civilizația noastră a lansat multe mii de dispozitive funcționale pe orbită în jurul Pământului. O civilizaţie tehnologică mai avansată sau mai longevivă ar fi putut folosi dispozitive mai sofisticate. Există relicve tehnologice necunoscute pe cerul nostru?"

"Directorul Serviciului Naţional de Informaţii, Avril Haines, a prezentat două rapoarte recente în 2022 şi 2023 Congresului SUA, recunoscând existenţa Fenomenelor Anomale Neidentificate (UAP) a căror natură este neclară, unele dintre acestea prezintă manevre trans-mediu între aer și apă. Ar putea aceste relicve să fie dovezi pentru o civilizație care ne-a precedat pe Pământ acum 252 de milioane de ani?", întreabă Loeb.

Loeb recunoaște că ipoteza sa este foarte speculativă și se confruntă cu multe provocări, cum ar fi lipsa dovezilor arheologice pentru o astfel de civilizație și dificultatea de a explica modul în care tehnologia lor ar fi putut supraviețui milioane de ani în mediul dur al spațiului. El admite, de asemenea, că există și alte explicații posibile pentru UAP, cum ar fi fenomene naturale, artefacte făcute de om sau într-adevăr vizitatori extratereștri. Cu toate acestea, el susține că nu ar trebui să ignorăm nicio posibilitate până când nu avem date concludente și că ar trebui să folosim metode și instrumente științifice pentru a colecta mai multe dovezi și pentru a testa diferite ipoteze.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE