Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oamenii de știință agreați de Klaus Schwab se laudă că "următoarea pandemie va ucide miliarde de oameni"

Postat la: 07.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oamenii de știință finanțați de Forumul Economic Mondial (FEM) condus de Klaus Schwab au avertizat că "următoarea pandemie" va fi cel mai mortal virus pe care omenirea l-a văzut vreodată și va duce la moartea a miliarde de oameni.

Supranumit "Big One", grupul de oameni de știință din cadrul FEM a prezis că următoarea epidemie majoră "fierbe deja în fundal". Familia paramixovirusurilor numără peste 75 de virusuri, printre care se numără oreionul, rujeola și infecțiile tractului respirator. Aceasta familie de virusi a fost adăugată pe lista agenților patogeni pandemici de urmărit de către Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) în octombrie.

Unul dintre virusuri, virusul Nipah, poate infecta celulele cu receptori care reglează ceea ce intră sau iese din celulele care căptușesc sistemul nervos central și organele vitale. Această variantă are o rată de mortalitate de până la 75 la sută, în comparație cu cea a Covidului, care este mult sub un procent. Oamenii de știință remarcă faptul că, spre deosebire de gripă și Covid, care "își schimbă rapid forma", paramixovirusurile par să nu sufere mutații pe măsură ce se răspândesc, dar au devenit "foarte bune la transmiterea între oameni".

"Imaginați-vă doar dacă ar apărea un paramixovirus care ar fi la fel de contagios ca rujeola și la fel de mortal ca Nipah", a declarat Michael Norris, doctor în științe medicale, profesor asistent la Universitatea din Toronto.

"Gripa a fost secvențiată până la moarte", a declarat pentru The Atlantic Benhur Lee, virusolog la Mount Sinai's Icahn School of Medicine. Lee a continuat să explice că nu este cazul paramixovirusurilor, deoarece majoritatea persoanelor infectate cu unul dintre cele peste 75 de virusuri nu supraviețuiesc, ceea ce face aproape imposibilă dezvoltarea de tratamente și vaccinuri.

Primul descoperit în această familie, numit Rinderpest, a fost identificat în 1902. Rinderpesta, sau ciuma bovinelor, este o boală virală contagioasă care afectează animalele cu copite bicefale. A fost a doua boală care a fost eradicată în totalitate în 2011, după variola umană în 1980.

Chiar dacă oamenii de știință știu despre paramixovirusuri de mai bine de un secol, ei nu au înțeles încă modul în care virușii se deplasează în noi specii și mutațiile preluate pentru a infecta oamenii. De exemplu, mult timp s-a crezut că oreionul infectează doar oamenii și anumite primate, dar au fost descoperite cazuri printre lilieci. Există, de asemenea, un mister cu privire la modul în care paramixovirusurile pot provoca infecții minore la o gazdă, dar pot ucide o alta.

Paul Duprex, un virusolog de la Universitatea din Pittsburgh, a declarat pentru The Atlantic că rubulavirusurile, unul din subfamilia paramixovirusurilor care include oreionul, sunt îngrijorătoare. Oamenii, maimuțele, porcii și câinii sunt gazde naturale și sunt ușor de infectat în spații apropiate.

Și mai există și rujeola, documentată pentru prima dată în secolul al IX-lea de către un medic persan. Abia în 1757, un medic scoțian a descoperit în sângele pacienților un agent infecțios care provoca virusul.

Emmie de Wit, șefa unității de patogeneză moleculară de la Rocky Mountain Laboratories, a declarat pentru The Atlantic că rujeola ar putea fi în cele din urmă eradicată, punând capăt nevoii de vaccinare. Cu toate acestea, când acest lucru s-a întâmplat cu variola, a apărut o noua varianta de variola care i-a luat locul.

Strengthening Australia's Pandemic Preparedness, un raport publicat în 2022, abordează paramixovirusurile: "Pe măsură ce lumea continuă să înțeleagă mai bine aceste conexiuni între sănătatea umană, animală, vegetală și de mediu, virusurile trec de la animale la oameni în ritm alarmant. În plus față de virusurile cunoscute, în medie, în fiecare an apar la om două virusuri noi, iar proporția celor care dau naștere unor focare mai mari este în creștere. Mulți dintre acești viruși au potențial pandemic - potențialul de a se răspândi pe mai multe continente."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE